Home / Algemeen / Ouderkerk schuift Jules Pasteuning komende zomer door als nieuwe hoofdtrainer

Ouderkerk schuift Jules Pasteuning komende zomer door als nieuwe hoofdtrainer

Jules Pasteuning heeft vanaf volgend seizoen de leiding bij zondag derdeklasser Ouderkerk. De dertigjarige oefenmeester neemt het stokje over van Lex van der Horst, met wie hij het hoofdtrainerschap nu samen doet.

Halverwege vorig seizoen werd al naar buiten gebracht dat Van der Horst – bezig aan zijn vijfde (twee jaar Zaterdag 1 en nu derde seizoen Zondag 1) en laatste seizoen in Ouderkerk – langzaam Pasteuning zou klaarstomen om het in het seizoen 2019/20 over te nemen. Een leerzame en goede manier om erin te stromen, zegt de nieuwe hoofdtrainer. “Ik denk niet dat de samenwerking tussen twee trainers beter had kunnen gaan dan tussen mij en Lex. We zijn het echt vaak met elkaar eens en ik krijg de ruimte om mijn eigen ding te doen.”

Jarenlang was Pasteuning succesvol jeugdtrainer bij Ouderkerk. Anderhalf jaar geleden werd hij als assistent overgeheveld naar het eerste elftal. De oefenmeester is blij de stap naar het seniorenvoetbal te hebben gemaakt. “De omgang met senioren is natuurlijk iets heel anders dan met jeugdspelers. Het zijn gasten van mijn eigen leeftijd, daar moet je mee omgaan zoals je met je vrienden omgaat. Als jeugdtrainer was ik flamboyanter, meer schreeuwen en opdragen naar spelers. Als een leermeester: mijn wil is wet. Nu zoek ik veel meer de conversatie, ben ik rustiger, maar heb wel duidelijke visie. Ik ben veel volwassener geworden.”

Onder Van der Horst kreeg hij al de kans zich te profileren. Zo komt de huidige speelwijze grotendeels uit zijn koker. “Ik denk dat er wel een handtekening van mij onderstaat. Die is nu in potlood en volgend jaar met pen”, glimlacht Pasteuning. Aan het begin van dit seizoen zei de oefenmeester tegen de spelers dat hij binnen drie jaar in de tweede klasse wil spelen. “Ik denk dat Ouderkerk het materiaal daarvoor heeft. Vorig jaar stonden we op het randje om te promoveren, maar ik vind dat we dit jaar een betere selectie hebben.”

De technische commissie van de derdeklasser is tevreden dat er volgend seizoen een ‘zelfopgeleide trainer’ aan het roer staat. “Jules heeft bewezen spelers en een team beter te maken. Hij is jong, ambitieus, gretig en past in de filosofie van de club.”