Ouderkerk speelt slordig maar wint wel

Ouderkerk ontving zondag PVC uit Utrecht. De club met misschien wel met de mooiste naam in Nederland t.w. Pede Volucri Cogimus. Die komt voort uit het Latijn en betekent zoiets als “Wij bedwingen met gevleugelde voet”. Dat verklaart ook het logo van de club namelijk een voetbalschoen met vleugel.

PVC kwam voortvarend uit de startblokken. Ouderkerk had zo maar op achterstand kunnen komen, maar keeper Jesse de Wit wist in de 11e minuut met een katachtige reactie erger te voorkomen.

“Tot hier en niet verder” moesten de spelers van Ouderkerk hebben gedacht. Ze namen vervolgens bezit van het middenveld en van daaruit werd de voorhoede aan het werk gezet. Voor elke meter werd geknokt en de vele aanvallen op het vijandelijke doel wisselden elkaar af. In de 13e minuut schampte een kopbal van Tom Straver nog de paal, maar enkele minuten later was hij het die uit een corner en eveneens met een kopbal knap wist te scoren (1-0). In de 19e minuut deed hij dat nog eens dunnetjes over, maar nu met z’n voeten. Goed doorzetten, hij was iets eerder bij de bal dan keeper Dylan te Niet van PVC en met een bekeken schuiver zorgde hij voor de 2-0. Dat was tevens de ruststand, maar het moet gezegd: de score voor de thuisclub had veel hoger kunnen zijn, gezien het aantal opgelegde kansen.

Na de thee zakte het spelpeil aan Ouderkerkse zijde echter weer wat in, maar toch werd het 3-0. Tom Straver zette een aanval op over rechts en het was Johan Lems die de bal prima voorgaf waardoor Thijs de Dood de bal voor het intikken had. Een hogere score lag vervolgens in de lijn van de verwachting. Immers het spel van PVC was tot dan toe erg povertjes, maar zoals zo vaak, liet Ouderkerk toch tot tweemaal toe de kaas van het brood eten en werd het nog spannend (3-2). Aan die spanning kwam pas een einde in de 90e minuut. Invaller Mitchel Melissen wist zich heel knap vrij te spelen en zorgde voor de eindstand (4-2).

Coach Jules Pasteuning was blij met de drie punten, maar ook hij vond het jammer dat het toch weer (onnodig) spannend werd en zijn team geen antwoord had op PVC dat in de laatste fase veel opportunistischer ging spelen. En als je dan zelf de vele opgelegde kansen niet benut dan kan dit gebeuren, aldus Pasteuning.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink