Ouderkerk sluipt door zege in Wijk aan Zee naar vierde plek

Tussen alle grote namen in de zondag derde klasse C staat nu opeens Ouderkerk. De ploeg van Lex van der Horst klom de laatste weken omhoog op de ranglijst en staat door een 1-6 overwinning in en tegen Wijk aan Zee op de vierde plaats.

Op een lastig bespeelbaar grasveld werd Ouderkerk in de eerste helft nog onder druk gezet. Een openingstreffer bleef uit, omdat de lat deze in de weg stond. Vlak voor rust namen de gasten de leiding in handen. Met een intikkertje uit een goede voorzet opende Remy van Luyn de score: 0-1.

Na rust stelden de Ouderkerkers orde op zaken. Paul Hilbink verdubbelde de voorsprong, de doelman van Wijk aan Zee werd door een eigen speler gepasseerd voor de 0-3 en ook Mitchel Melissen deed een duit in het zakje door in de 67ste minuut de 0-4 op het scorebord te zetten. Daarna was het gespeeld en konden de gasten op cruise-control de wedstrijd uitspelen.

Sander Couperus pikte vijf minuten voor tijd ook zijn doelpuntje mee, waarna Wijk aan Zee twee minuten later iets terugeed. Invaller Roy La Grouw veroorzaakte een strafschop. Ondanks dat doelman René de Jong, terug in de basis na een wereldreis, de goede hoek koos, werd hij vanaf elf meter geklopt door Jim de Pagter: 1-5. In de slotfase maakte Van Luyn er nog 1-6 van en bewees hij zichzelf een goede dienst door twee keer te scoren na wekenlang droog te hebben gestaan.

Ouderkerk kan een outsider worden in de strijd om de derde periodetitel, aangezien zij onder andere SDZ, ZSGOWMS en Sporting Martinus nog krijgen. Volgende week komt nummer zes Schoten op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.