Home / Algemeen / Ouderkerk snoept ook punten af van ZSGOWMS

Ouderkerk snoept ook punten af van ZSGOWMS

Zondag derdeklasser Ouderkerk ontpopt zich langzaam tot outsider in de strijd om de derde periodetitel. Nadat vorige week koploper SDZ op eigen veld werd afgetroefd, had ook ZSGOWMS geen antwoord op de speelstijl van de Ouderkerkers. Na een rode kaart voor Romano MacNack maakte Kaj de Jong het verschil: 2-0.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een nieuwe stunt. Een tegenstander die zich stukbeet op een hechte defensie, de frustratie van de gemiste kansen die ervoor zorgde dat het spel van ZSGOWMS minder werd, de klok als de grootste tegenstander van de Amsterdammers. En dan moet je zelf een beetje geluk hebben, wist Ouderkerk. Dat gebeurde ook een kwartier voor tijd toen ZSGOWMS met tien man verder moest vanwege een rode kaart voor Romano MacNack (natrappende beweging). Een zware straf die de wedstrijd volledig liet kantelen.

In een tijdsbestek van twee minuten werd het duel vervolgens beslist. Voor de tweede keer deze middag werd Kaj de Jong alleen op doelman Tamba dos Santos gestuurd. Waar hij in de eerste helft besluiteloos was, schoof hij nu uit een lastige hoek de 1-0 binnen. Vlak daarna leverde de jongeling een voorzet panklaar op het hoofd van Thijs de Dood af, die vogelvrij raak kon koppen: 2-0.

Met smaakmaker De Jong heeft Ouderkerk een diamant in handen. Bij elke aanval is hij betrokken en ook voor de defensie ZSGOWMS was De Jong een ware plaag die moeilijk in de tang te houden was. “En hij blijft”, zegt assistent-trainer Jules Pasteuning, die de afwezige Lex van der Horst verving, vol trots. “De omstandigheden zijn hier top voor jonge spelers om zich te profileren. Zo hebben we er nog wel meer.”

In de eerste zeventig minuten zag het er niet naar uit dat Ouderkerk de volle buit in eigen huis zou houden. ZSGOWMS was veel beter en kreeg de grootste kansen. Robert Guerain (korte hoek gepakt door doelman René de Jong), opnieuw Guerain (voorlangs), Arabi el Abdessadak (verwoestend schot in zijnet) en invaller Oussama Touiouar (vrije kopbal recht in handen van De Jong) verzuimden dit tot uitdrukking te brengen in de stand.

Het gebrek aan scorend vermogen – vorige week bleven de Amsterdammers ook tegen Sporting Martinus droog staan – gaf trainer Murat Böke opnieuw kopzorgen. “We gaan zo laconiek met de kansen om. Iedereen gaat voor zijn eigen succes in plaats van af te leggen op een ploeggenoot die er beter voor staat. Als het binnen een kwartier 0-3 is, is er niets aan de hand. Het is een stukje nalatigheid en gemakzucht, dat een volgende kans toch wel komt en alles goedkomt. Maar het kwam niet goed. In elk schot op doel moet je al je ziel en zaligheid stoppen. Misschien heeft het verprutsen van kansen met kwaliteit te maken.”

Tegen tien man en met een 2-0 voorsprong op zak, kon Ouderkerk in cruise-control de drie punten bijschrijven. Drie punten waarmee Ouderkerk over ZSGOWMS heen naar de vierde plek klom en nu zelfs tweede staat in de periodestand. Toch willen ze niet te vroeg juichen. “We krijgen nog genoeg lastige wedstrijden. Wij kunnen van iedereen winnen, maar moeten niet vergeten dat we ook van iedereen kunnen verliezen”, weet Pasteuning. “Als wij dit kunnen blijven opbrengen, kan er iets moois komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)