Ouderkerk – Sporting Martinus kent geen winnaar (1-1)

In de Zondag derde klasse C stond er zondag een derby op het programma. Ouderkerk ging op bezoek bij Sporting Martinus. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1. Gezien de verhoudingen was dat een terecht uitslag.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 3c

Al na een klein kwartier kwam Sporting Martinus op voorsprong. Nadat Ouderkerk in de voorhoede wat treuzelde, kwam Sporting Martinus er snel uit in de tegenaanval. Dat resulteerde in een corner, die door Raymon Wismeijer opnieuw voor het doel werd geslingerd en door Joël Cornwall werd ingekopt bij de tweede paal. Halverwege de eerste helft was Ouderkerk dicht bij de gelijkmaker, toen een vrije trap van net buiten de zestien voorlangs ging. Even later had een fraaie omhaal van Mitchel Melissen wellicht meer verdiend, maar zijn poging eindigde op de paal.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor Sporting, dat via Tiago dos Santos een goede kans kreeg op de 2-0. Daarna lag het initiatief vooral bij Ouderkerk, dat goed combineerde maar moeite had om door de verdediging van Sporting heen te komen. Sporting probeerde de wedstrijd vooral te controleren.

Dat leek te lukken, tot een paar minuten voor het einde. In de 87e minuut kreeg Daan van Piggelen het op zijn heupen. Van rechts kwam hij naar binnen en schoot met links de 1-1 binnen. Dat was dus tevens de eindstand.

Jules Pasteuning (Ouderkerk) was blij met een punt. Hij vond dat zijn spelers in de eerste helft te weinig initiatieven namen. Het spel was ondermaats. Vol bewondering was hij daarentegen over het spel in de tweede helft, waarin zijn spelers keihard hebben gewerkt en bovendien goed voetbal lieten zien.

Trainer Tom verhoek was na afloop niet te spreken over de prestatie van zijn team en dacht er het volgende over: ”Als wij in de top 3 willen meedraaien, moeten we dit soort wedstrijden winnen. Ik denk dat wij de eerste helft beter waren, maar we misten de creativiteit. Het eerste kwartier na rust spelen wij goed en komen we via Ralph en Tiago twee keer ‘1 op 1’, maar scoren we niet. Daarnaast geven we de kansen te gemakkelijk weg. Joël levert een bal zomaar in wat een grote kans wordt, Jesse geeft de bal weg in de 89ste minuut, waarna Niels niet staat op te letten en de gelijkmaker valt. Conclusie is dat wij naar ons zelf moeten kijken en het snel beter moet, want dit niveau is onvoldoende voor promotie.”

Foto’s: Minke Wiggerink