Jules Pasteuning

Ouderkerk-trainer Pasteuning stopt na dit seizoen

sv. Ouderkerk moet de komende maanden op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Jules Pasteuning, die momenteel aan het roer staat van de zondagselectie, verwacht deze maand een kindje en besloot daarom zich volledig op het vaderschap te concentreren.

Toen de oefenmeester aan het begin van 2020 zijn contract verlengde, was binnenskamers al bekend dat het zijn laatste seizoen bij de vereniging was. Desondanks wilden beide partijen het nog niet naar de buitenwereld communiceren. “We vonden het belangrijk dat er een volledige focus was op dit seizoen, zodat we het hoogst haalbare zouden bereiken. Anders zou ik ook geen goed beeld afgeven aan de spelersgroep”, vertelt Pasteuning, die een sabbatical van een aantal jaar de beste oplossing vond. Zijn spelers vertelde hij het nieuws op de eerste training van dit seizoen. “Iedereen vond het jammer, maar begreep het ook wel weer. We wilden mooi afscheid nemen met een promotie. Door de huidige lockdown valt alles echter in het water.”

Het vertrek betekent dat Pasteuning voorlopig geen officiële functie meer in de voetbalwereld gaat bekleden. “Dat zal wellicht drie tot vier jaar zijn. Mocht ik dan weer zin hebben, dan kan ik altijd de keuze maken. Uiteindelijk loop ik al 17 jaar in de voetballerij rond, al zijn we door de lockdown inmiddels gewend geraakt hoe een leven zonder voetbal is.” Pasteuning maakt in principe het seizoen af. Wel ziet hij uitzonderlijke situaties om wellicht eerder plaats te maken. “Wanneer de KNVB beslist dit seizoen geen competitieve wedstrijden meer af te werken, kan ik me voorstellen dat Ouderkerk met mijn opvolger vervroegd een nieuwe weg in wil slaan. Dan ben ik niet degene die zegt: ‘Ik blijf sowieso tot de zomer voor de groep staan.’ Maar zo niet, dan ga ik de komende maanden nog alles geven om voor een mooie afsluiting te zorgen.” De oefenmeester laat Ouderkerk met een goed gevoel achter. “Persoonlijk ben ik zeer positief over de verbeterde structuur van de laatste jaren. De doorstroming van de jeugdspelers gaat goed en er komt een talentvolle lichting aan. Daaraan gaat Ouderkerk nog veel plezier beleven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)