Ouderkerk verspeelt periodetitel tegen Alliance’22

Geen nacompetitie voor promotie voor Ouderkerk. De ploeg van Lex van der Horst had het winnen van de derde periodetitel in eigen hand, maar liet deze uit de handen glippen tegen Alliance’22. De zondag derdeklasser ging op eigen veld met 1-2 onderuit, waardoor SDZ er met het prijsje vandoor ging en Schoten mag deelnemen aan de nacompetitie.

Balen, balen, balen voor Van der Horst. “We hebben er alles aan gedaan, maar de bal wilde er gewoon niet in”, verzuchtte de oefenmeester na afloop. Omdat Alliance’22 haar sportieve plicht wilde vervullen, zakten de bezoekers ver in en moest Ouderkerk negentig minuten het spel maken. Iets wat de thuisploeg wat minder ligt. “Op sommige momenten merk je dat het moeilijker voor ons is. Er zat duidelijk wat spanning op.”

Dat Alliance’22 bij de eerste kans via Vernon Weber brutaal aan de leiding kwam, kon er ook nog wel bij voor Ouderkerk. “Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan. Het baltempo moest omhoog, sneller vooruit spelen. We waren erg voorspelbaar.” Met een fraaie treffer trok Paul Hilbink de stand weer gelijk. “Ik had er nog altijd het volste vertrouwen in dat wij deze klus gingen klaren. Omdat SDZ met ruime cijfers voor stond, moesten we alles of niks spelen.”

Kaj de Jong, vorige week tegen Bloemendaal (1-1) nog afwezig, was het dichtst bij een voorsprong. Zijn inzet stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Een overwinning zat er niet meer in, helemaal niet nadat Kamiel Golanski er uit een tegenaanval zelfs 2-1 van maakte.

Meer dan een vijfde plek in de eindstand zat er dit seizoen niet in voor Ouderkerk. Ondanks de teleurstellende afloop van het seizoen overheerst er een trots gevoel bij Van der Horst. “We hebben een fantastische tweede seizoenshelft gedraaid, boven alle verwachtingen. We hebben laten zien wat we kunnen, een hele mooie prestatie geleverd en dit biedt perspectief. Er zit nog enorm veel rek in.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)