Ouderkerk vlak voor tijd naast Bloemendaal

Friso Kaashoek heeft Ouderkerk in de slotfase aan een punt geholpen tegen Bloemendaal. Door een laat doelpunt van de van origine aanvaller, die dit seizoen in het centrum van de verdediging staat, eindigde het duel tussen de twee middenmoters in 1-1. Daarmee blijven de Ouderkerkers vijf wedstrijden ongeslagen in de zondag derde klasse C.

In de openingsfase was de thuisploeg al dicht bij een vroege openingstreffer. Met wat geluk werd een voorzet van Sander Couperus tussen de palen gewerkt, maar kon de doelman van Bloemendaal met een fraaie redding de 1-0 voorkomen. Dat bleek een belangrijke actie, want tien minuten later namen de gasten de leiding. Uit een goede aanval schoot Daan Geldermans raak: 0-1.

Ouderkerk bleef druk uitoefenen op Bloemendaal, dat de rijen goed gesloten hield en amper een kans weggaf. Beide ploegen slaagden er niet in om een grote kans te creëren. De ene keer dat de gasten wel gevaarlijk waren, moest Ouderkerk-middenvelder Frank Beekveldt op de doellijn handelend optreden om zijn ploeg van een grotere achterstand te behoeden.

Vier minuten voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg. Kaashoek, inmiddels vanuit de verdediging naar zijn vertrouwde plek in de aanval geschoven, werd door invaller Rutger Baas in stelling gebracht en zorgde met een goede kopbal voor de late gelijkmaker: 1-1.

Door het gelijkspel sluit de ploeg van Lex van der Horst het voetbaljaar 2017 af op een zevende plaats met zeventien punten uit elf duels. Bovendien bedraagt de achterstand op nummer drie Sporting Martinus slechts drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.