Ouderkerk weet tegen De Meer weer wat winnen is

Uitgerekend tegen de ploeg waar zondag derdeklasser Ouderkerk ruim vier maanden geleden de laatste zege noteerde, heeft de formatie van Lex van der Horst en Jules Pasteuning weer een overwinning geboekt. De Meer werd met 3-0 verslagen.

Door een behoorlijk slechte serie (de laatste winstpartij dateerde van 2 december) was er voor Ouderkerk de nodige druk op de ketel gekomen, omdat De Meer slechts één punt minder heeft dan Ouderkerk en bij een zege de thuisploeg zou passeren op de ranglijst. Toch nam Ouderkerk halverwege de eerste helft de leiding in handen. Kaj de Jong stond vogelvrij toen hij de 1-0 kon maken.

De Meer was tot dan toe niet de mindere. Integendeel, de bezoekers waren veelvuldig aan de bal, zonder echt gevaarlijk te worden. Ouderkerk had daarentegen vlak voor rust wel succes. Via Tim Baas en Daan Gehrels belandde de bal bij Friso Kaashoek, die als spits opnieuw trefzeker was: 2-0.

Op jacht naar de aansluitingstreffer stond de paal een doelpunt voor De Meer in de weg. Aan de andere kant van het veld werd het duel beslist. Kaj de Jong (volgend seizoen Ajax 2) ontdeed zich van zijn directe tegenstander, omspeelde de doelman en tekende met zijn tweede van de middag voor de 3-0. Invaller Tom Straver had even later de 4-0 op zijn schoen, maar dat bleef de Amsterdammers bespaard.

Door een belangrijke overwinning heeft Ouderkerk de aanval van De Meer afgeslagen en is het nagenoeg veilig. De Meer staat slechts nog twee punten boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt