Ouderkerk weet weer wat winnen is

Na vier nederlagen op rij werd dat ook tijd voor Ouderkerk. De stand op de ranglijst vroeg eveneens om een overwinning, want de ploeg bezet de negende plaats in de zaterdag derde klasse B. Aan het eind van de rit zou dat een betekenen dat er nacompetitievoetbal gespeeld moet worden. TOB zit in een vergelijkbaar schuitje. De ploeg staat elfde, maar de nummers twaalf en dertien degraderen rechtstreeks. Voor Ouderkerk was een overwinning bij TOB een must om zicht te houden op de veilige achtste plek. Met een 2-1 overwinning werd uiteindelijk aan deze ‘opdracht’ voldaan, maar van een leien dakje ging het niet echt.

Ouderkerk startte, dit keer op natuurgras, voortvarend en de mannen van coach Hans Verhoogt hadden er duidelijk zin in. Met name de verdediging en de middelste linie stonden goed gegroepeerd. Het spel oogde fris en met veel inzet en een prima spelopvatting werden de (snelle) voorwaartsen aan het werk gezet, maar dit leverde geen doelpunten op. Aan de andere kant – ondanks het veldoverwicht – toch enkele plaagstootjes van TOB. Doelman Dax de Wit liet zich niet verrassen.

Hoe anders verging het zijn collega Grorgio Kuiper van TOB in de 33e minuut. Tot dan toe nauwelijks wat te doen gehad, liet hij de bal knullig van zijn schoen glippen. Het was Ouderkerk-spits Nick van Nieuwkerk , die dit presentje uitpakte. (1-0) Dat was ook de ruststand.

Na de thee was het – zoals te verwachten – TOB dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Vaak met de lange bal werd het doel van Ouderkerk gezocht. De defensie hield zich in die fases knap staande en wist regelmatig onder de druk uit te voetballen. In minuut 72 dacht Ouderkerk de score te verdubbelen, maar het doelpunt van spits Van Nieuwkerk afgekeurd. In de blessuretijd was hij wel trefzeker. Op aangeven van Sharief Toussaint wist Van Nieuwkerk de 2-0 te maken. Toch was het nog niet gedaan. TOB lukte het namelijk nog in het restant van de extra tijd eveneens te scoren, Sergay Gemin was de doelpuntenmaker. Maar verder kwam het uiteindelijk niet.

Ouderkerk coach Hans Verhoogt was na afloop in zijn nopjes. Niet alleen met de uitslag, maar vooral ook met de manier, waarop de overwinning over de streep werd getrokken. “We hebben deze week in groepsverband goede gesprekken met elkaar gevoerd en hebben afspraken gemaakt over hoe we het tij zouden kunnen keren. Afgelopen donderdag hebben we daarop gericht getraind en vanmorgen hebben we met een lunch de voorbereiding op deze wedstrijd afgerond. Dit alles heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Het team verdient een compliment. Laat dit een opmaat zijn voor de volgende wedstrijd.”

Die volgende wedstrijd van Ouderkerk is over twee weken. Dan wacht FC Weesp, dat de hekkensluiter in de competitie is. TOB gaat dan naar Amstelveen Heemraad. Bekijk hier de stand in de zaterdag derde klasse B.

Bron: Rob van ’t Veer
Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)