Ouderkerk zet Sporting Martinus overtuigend opzij

“Het klopt op dit moment bij ons.” Het klinkt heel nuchter van Ouderkerk-trainer Lex van der Horst, maar er is geen woord aan gelogen. Na indrukwekkende zeges op SDZ en ZSGOWMS werd Sporting Martinus nu hardhandig opzij gezet. In Amstelveen won Ouderkerk met 0-5.

Opnieuw speelde Kaj de Jong een sleutelrol. Vorige week nam hij zijn ploeg bij de hand met een doelpunt en een assist, nu was de vleugelaanvaller tweemaal trefzeker in een eerste helft waarin Ouderkerk veel beter was dan Sporting Martinus. “We waren feller, agressiever, slimmer”, zag Van der Horst. In de vijftiende minuut opende De Jong het bal door op aangeven van Jay Day voor de 0-1.

Bij de 0-2 werden de bezoekers een handje geholpen. Een hoekschop van Sander Couperus belandde in een zeer druk doelgebied, waarbij Martinus-doelman Niels Wuthrich de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. Zijn collega aan de overkant, René de Jong, moest in een één-tegen-één situatie met Ralph Jurka zijn kunsten tonen, maar nadat De Jong door een slim hakje van Couperus de ruststand op 0-3 kon bepalen, was het duel halverwege al gespeeld.

De tweede helft was van beide kanten iets slordiger. De geest van Sporting Martinus was uit de fles verdwenen en de ploeg van Ron Gerlof lijkt voor dit seizoen uitgespeeld. De laatste overwinning van de Amstelveners was een maand geleden (18 maart, 2-1 tegen Wijk aan Zee). Tegen Ouderkerk zat een positief resultaat er geen moment in.

Twee keer aanzetten van Ouderkerk, dat de wedstrijd rustig uitspeelde, zorgde ervoor dat de eindstand naar 0-5 werd getild. Opnieuw speelde Couperus als aangever een belangrijke rol, nu op Jay Day voor de 0-4, waarna het slotakkoord op naam van Paul Hilbrink kwam te staan.

“Volgende week hebben de jongens vrij vanwege de feestweek. Ik ben er wel blij mee dat we even een paar weekjes rust hebben”, zei Van der Horst. Ouderkerk blijft uitstekend meedoen in de strijd om de derde periodetitel. De resterende drie duels winnen en de prijs is binnen, terwijl ook plaatsing voor de nacompetitie via de ranglijst niet uitgesloten is. De derde plek delen zij nu met Schoten. “Het sleutelduel is op 21 mei tegen Bloemendaal. We hebben het allemaal in eigen hand.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.