Overamstel verlengt de samenwerking met Oediet Doebe

Overamstel gaat ook komend seizoen met hoofdtrainer Boyke Oediet Doebe de strijd aan voor promotie naar de derde klasse. De oefenmeester verlengde zijn verbintenis met de Amsterdamse vereniging met een jaar.

Oediet Doebe had weinig twijfel over zijn langere verblijf bij Overamstel. De trainer evalueerde de laatste maanden de spelersgroep en hield de coronapandemie goed in de gaten. Toen de laatste weken duidelijk was dat het in Nederland de goede kant op ging met de bestrijding van het virus, besloot hij om een kop koffie te drinken met voorzitter Kish Bindesrisingh. “We hebben toen de gehele situatie besproken, waarna hij aangaf dat hij me graag wilde behouden en met mij voor promotie wilde strijden”, vertelt Oediet Doebe, die de coronaperiode gebruikte om aan verbeterpunten te werken. “Als we naar het begin van het seizoen kijken, dan was onze omschakeling vaak niet goed. Tegen sv Diemen en Real Sranang verloren we tweemaal, omdat de ruimte tussen de voor- en achterhoede vaak te groot was. Beide ploegen kunnen uitstekend voetballen, waardoor ze gemakkelijk door onze formatie heen speelden.”

De trainingen en oefenwedstrijden moeten niet alleen eraan bijdragen dat het spelniveau van Overamstel omhoog gaat, ook wil Oediet Doebe twee versterkingen aan zijn selectie toevoegen. “We hebben twee spelers op het oog, waarbij we vanavond (dinsdag, red.) de knoop doorhakken. Waar de ene speler een diepgaande spits is die voor oorlog en doelpunten in het zestienmetergebied zorgt, moet de andere ons een extra optie op het middenveld opleveren. Concurrentie in de selectie zorgt voor scherpte en dat is precies wat we nodig hebben. Ik gaf al eerder bij de groep aan: vorig seizoen was qua voetbalniveau MBO-4 voldoende, maar komend jaar moeten we naar HBO-niveau.”

De hoofdtrainer wil na deze week zijn selectie rond hebben. “Ik heb namelijk geen zin erin om dit op het laatste moment te doen. We moeten naar elkaar duidelijkheid creëren en dan richting volgend seizoen werken.” De spelers krijgen in de maand juli vrij, waarna ze begin augustus aan de voorbereiding beginnen. “We willen aankomend seizoen weer voor de top vier strijden en meedoen voor promotie. Met de versterkingen moeten we zeker in staat zijn om hiervoor te gaan. Hoewel de denkwijze van onze concurrenten hoog is, kunnen wij met een gezonde dosis strijd en voetbalintelligentie veel weerstand bieden. Hopelijk kan ik dan na volgend seizoen met het team de derde klasse in.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)