Overbos vergeet zichzelf te belonen bij Hellas Sport

Het nacompetitie-avontuur van zaterdag derdeklasser Overbos is geëindigd in de eerste ronde. De ploeg van Maurice Kuijper was beter dan Hellas Sport, maar het ontbrak de Hoofddorpers aan het nodige geluk om het overwicht te belonen. Hellas Sport kon een 2-1 voorsprong vasthouden.

Voor Overbos was deelname aan de nacompetitie een hoofdprijs, nadat zij hier geen rekening mee hadden gehouden. Desondanks zorgde de uitschakeling voor lichte teleurstelling. Vooral omdat Overbos een uur lang de bovenliggende ploeg was. “Als je met dikke cijfers verliest, is het terecht. Nu ga je eruit en denk je: dat was onnodig. Echt jammer dat je tegen zo’n tegenstander strandt. We hadden helaas niet de power om een gelijkmaker te forceren.”

De bezoekers hadden een vroege tegentreffer door Jesse Kramer nodig om wakker geschud te worden. “Daarna begonnen wij pas te voetballen”, zei Kuijper. Het resulteerde zes minuten later in een gelijkmaker van Dennis Govers. Vervolgens hield Overbos het overwicht, maar kwam Hellas Sport na een half uur met wat geluk weer aan de leiding. Een schotje van Mounir Raji (met zijn scheenbeen) verdween tergend langzaam in het net: 2-1.

Het tegendoelpunt was een flinke domper voor de Hoofddorpers, die nu vol in de achtervolging moesten. Nog voor de rust dacht Maarten Wels, en met hem iedereen van Overbos, de stand gelijk te hebben trokken. De spits liep zelfs al juichend weg, terwijl de doelman van Hellas Sport met een uiterste krachtsinspanning zijn kopbal uit de hoek kon tikken.

In de tweede helft had Overbos het spel onder controle, een groot overwicht en werd Hellas Sport achteruit gedrukt. Verder dan een paar schoten konden de gasten niet creëren. De thuisploeg bleef eenvoudig op de been en gaat naar de volgende ronde, waarin de Zaandammers HCSC treffen. Voor Overbos zit het seizoen erop. “Toch kijk ik nog steeds met een trots gevoel terug op wat wij gepresteerd hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.