Overgespeeld duel levert Buiksloot en Purmersteijn slechts punt op

Buiksloot en Purmersteijn hebben de punten gedeeld in het duel dat overgespeeld moest worden vanwege het opstellen van de niet-speelgerechtigde Remi Boshuizen. Beide ploegen hebben niets aan het 2-2 gelijkspel: Purmersteijn blijft derde staan en Buiksloot onder de nacompetitiestreep van de zaterdag derde klasse A.

Net als de vorige ontmoeting (6 april, 3-1 overwinning voor Buiksloot) had Purmersteijn de nodige moeite met doelman Mohammed Ouboumaine te kloppen. Een inzet van Kevin Hijlkema was te zacht om hem uit te testen en even later werd zijn schot fraai uit de hoek gepakt. Aan de andere kant van het veld kwam Buiksloot plots aan de leiding. Een vrije trap werd geblokkeerd, waarna Sofyan Abarkan in de rebound de bal alsnog binnen knalde: 1-0.

De eerste helft was aan beide zijden erg matig, passes mislukten en de doelmannen hoefden zelden in actie te komen. Voor Purmersteijn-trainer Lars Keppel reden genoeg om in de tweede helft onder meer Lorenzo Rijmers in te brengen. Dat bleek een gouden wissel. Vrij snel was de invaller het eindstation van een aanval over diverse schijven en schoot de 1-1 achter de kansloze Ouboumaine. Nauwelijks een minuut later voorkwam de sluitpost een treffer van Dick Bos.

Buiksloot kwam er ook een enkele keer uit en was via Abdelhak Challaoui (kopbal over) dichtbij een hernieuwde voorsprong. Toch viel de treffer aan de andere kant. Achraf Nazih soleerde langs een aantal Amsterdammers en bereikte Rijmers voor de 1-2. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Abarkan ging alleen op doelman Aron van Boesschoten af, die hij met een fraaie boogbal verschalkte: 2-2.

Vlak daarna werd Hijlkema na een slalom in het strafschopgebied neergelegd en zag scheidsrechter Kamal el Hajjaji hier tot ieders verbazing een schwalbe in. Dat kwam de aanvoerder op een tweede gele kaart te staan. Met een man meer kreeg Buiksloot in de allerlaatste minuut nog een enorme kans op de overwinning, maar de kopbal van Challaoui miste precies. Het bleef 2-2, een terecht gelijkspel maar ook eentje waar ze weinig aan hebben. Purmersteijn blijft derde en Buiksloot moet in de laatste weken aan de bak om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.