Overtuigend Amstelveen Heemraad wint van Real Sranang

Amstelveen Heemraad heeft in de thuiswedstrijd tegen Real Sranang het overwicht niet in klinkende cijfers kunnen uitdrukken. Het werd “slechts” 4-1, met aan Amstelveense kant de hattrick van Ralph Groenteman, na de openingsgoal van Boaz Blommestein al in de eerste minuut. Roberto de Randami scoorde voor Real Sranang.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, toen Groenteman dicht bij de 1-0 was. Zijn inzet kon nog net tot een corner worden verwerkt door Obrendo Huiswoud. 15 seconden later lag de bal er alsnog in. Een geplaatste corner van Zakaria Madrane werd goed binnengekopt door Blommestein. Amstelveen bleef druk zetten en al snel waren er kansen voor Groenteman en Ibrahim Uwamahoro. Huiswoud was in beide gevallen een sta in de weg voor de 2-0. Die kwam er in de tiende minuut wel. Groenteman kwam achter de verdediging van Real Sranang, omspeelde Huiswoud en werd onderuit gegleden. De scheids kon niet anders doen dan naar de stip te wijzen. Groenteman ging zelf achter de bal en schoot de 2-0 op het scorebord. Real Sranang kwam daarna wat meer in de wedstrijd en de individuele kwaliteiten kwamen wat meer bovendrijven. Amstelveen bleef georganiseerd voetballen en gaf nagenoeg geen kansen weg. Vlak voor de rust werd het krachtsverschil wat beter in cijfers uitgedrukt, toen uitblinker Tycho Spanjer op rechts mocht opstomen. Hij speelde Groenteman goed aan en de losgekomen spits van Amstelveen liet Huiswoud kansloos in de één tegen één situatie en bracht de stand op 3-0.

Na rust viel snel de 4-0. Wederom was het Spanjer die goed doorzette en de verdediging van Real Sranang zoek speelde. Zijn voorzet werd perfect op waarde ingeschat door Groenteman en hij voltooide zijn hattrick. Amstelveen domineerde de wedstrijd, maar moest wel een tegentreffer incasseren. De Randami zag een gaatje en zijn afstandsschot verdween achter Giovanni Santangelo. De laatste 10 minuten was Amstelveen buitengewoon ongelukkig in de afwerking. De goed ingevallen Damiën Altyzer schoot twee keer op de paal en een kopbal van Spanjer ging rakelings over. Met 4-1 kwam Real Sranang uiteindelijk nog goed weg en had Amstelveen wat meer aan het doelsaldo kunnen werken.

Door de overige uitslagen op de velden, waaronder de nederlaag van Buitenveldert bij Stormvogels, neemt Amstelveen de koppositie in de Zaterdag 3b. Op doelsaldo blijven zij Stormvogels en Olympia Haarlem nipt voor. In verband met het 75-jarig jubileum van Amstelveen, dat groots gevierd gaat worden op 29 oktober, spelen zij zaterdag al tegen Olympia Haarlem. De rest van het programma wordt op 29 oktober gespeeld. In Amstelveen zullen beide ploegen de degens gaan kruisen. Real Sranang krijgt dan RODA ’23 op bezoek.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek