Overtuigende zege op Sporting Andijk maakt OFC (zaterdag) kampioen

Wessel Colijn laat het zaterdagelftal van OFC achter met promotie naar de tweede klasse. Op overtuigende wijze verzekerden de Oostzaners zich van het kampioenschap van de zaterdag derde klasse A. Op bezoek bij concurrent Sporting Andijk werd met 1-5 gewonnen.

Een mooier afscheid had hij zich niet kunnen wensen. Op de laatste speeldag, tegen één van de concurrenten, overtuigend winnen. “In februari hadden we een kleine terugval door de zware blessures van Rochan Khairi en Cedric Tijmens. Alles zat even tegen, maar de groep heeft het heel goed opgevangen. We moesten er diep voor gaan en hebben het niet cadeau gekregen. Nu hebben we laten zien dat wij de terechte kampioen zijn.”

Ook tegen Sporting Andijk werd de mentale weerbaarheid van de Oostzaners op de proef gesteld. Na zeven minuten had de nummer drie van de ranglijst brutaal een 1-0 voorsprong te pakken door een doelpunt van Rory Ruiter. “In het begin stond het niet zo goed. Misschien was dat toch een beetje de spanning”, zag Colijn. Enkele minuten later bracht Eddie Lulaj de bezoekers weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft liep OFC, aan de hand van Scotty Coolen, uit. De jonge aanvaller stelde Guido Lust en Lulaj in staat een 1-3 voorsprong te pakken om vervolgens het duel zelf te beslissen met de 1-4. “Na de 1-3 had ik al het gevoel dat het goed zat”, zei Colijn. Mark Vogel bepaalde de eindstand in de blessuretijd uiteindelijk op 1-5, waarna het feest echt kon losbarsten.

De Oostzaners sloten de competitie af met slechts één punt voorsprong op nummer twee Hellas Sport. “Als je ziet hoe ver je kan komen met wilskracht.. Er stond een geoliede vechtmachine”, vervolgt Colijn, die het de afgelopen maanden samen met Thijs Sluijter deed. Volgend seizoen staat Rick Kitzen voor de groep en gaat Colijn naar het Amstelveense NFC. “Ik hoop dat ze het goed zullen doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC