Overwinning Arsenal bij FC Weesp

Ook voor FC Weesp en Arsenal is de competitie gestart. De ploegen kruisten de degens op Sportpark Papelaan, de thuisstek van FC Weesp. Het was daarentegen Arsenal dat er met de volle buit vandoor ging: 1-2.

Op het vochtige grasveld in Weesp kwamen de bezoekers binnen enkele minuten op voorsprong. Junior Toretta stoomde goed op, maar werd in het strafschopgebied afgestopt door de verdediging van FC Weesp. Tijdens zijn val toucheerde hij met de arm de bal, maar arbiter Ter Velde liet doorspelen. Via een voetje van een Weesp-verdediger ging het rollertje van Kiet Versluys  in het doel. De gasten maakte het Weesp moeilijk door de ploeg af te jagen, waardoor de thuisploeg foutjes ging maken. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Weesp meer onder de druk van Arsenal vandaan. De ploeg van trainer Petar Denic ging veel voetballend oplossen, hoewel dat echter niet altijd slaagde. Wel wist het tot een paar pogingen te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Wel was de keeper van FC Weesp, Georgios Planakis, op zijn post en daardoor gingen de ploegen met een 0-1 tussenstand rusten.

Paar minuten in de tweede helft dacht Arsenal de score te verdubbelen. Een razendsnelle counterde ging aan de linkerkant van Sven Gomes er aan vooraf. Hij gaf de bal voor, maar zijn collega aanvaller stuitte op doelman Planakis. Rap daarna ramde Junior Toretta wel de 0-2 tegen de touwen, waardoor Weesp nu op zoek moest naar de aansluitingstreffer. Veel aanwezigen op Sportpark Papelaan dachten dat deze treffer viel bij een kans van Redouan Khanfour treffer te maken. Na een vrije trap werd de bal nogmaals ingebracht, waarna Khanfour hard schoot. Maringho Kortlevers, de doelman van Arsenal, kon met zijn voeten de bal keren. Met een omhaal probeerde Khanfour de rebound binnen te werken. Echter was dit een makkelijke prooi voor keeper.De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd, de blauwhemden wisten elkaar goed te vinden en braken regelmatig door de verdediging van Arsenal. Arsenal gedwongen tot de omschakeling, waar de ploeg van Imro Wielkens bedreven in is. Luca Rademaker dacht de genadeklap uit te delen, maar de Weespse keeper hield de inzet tegen. In de slotfase maakte Scott Iredale de 1-2, waardoor de eretreffer toch nog op het scorebord kwam.

Volgende week gaat FC Weesp op bezoek bij AFC, terwijl Arsenal Marken ontvangt. Bekijk hier de uitslagen, programma en de stand in de zaterdag tweede klasse A.