Overwinning DVVA op bezoek bij Arsenal

Het was waterkoud op Sportpark De Schinkel deze zaterdag bij de wedstrijd tussen ASV Arsenal en DVVA. Gelukkig scheen er nog een zacht zonnetje, want van de wedstrijd zullen weinig toeschouwers warm zijn geworden. Na negentig minuten gingen de armen van de DVVA’ers juichend omhoog, ze wonnen namelijk met 0-1 van Arsenal.

Beide ploegen deelden in de beginfase vooral speldenprikjes uit. Arsenal had het optische overwicht en penetreerde meermaals de DVVA-defensie. De bezoekers probeerde het via de snelle omschakeling of gingen een linie overslaan. Met twintig minuten op het scorebord kwam DVVA op voorsprong.  Na een goede actie van Jelle Spanninga kon Sander Filet opstomen en passeerde hij meerdere Arsenal-verdedigers. De defensie van Arsenal probeerde hem tweemaal de bal te ontfutselen, maar de ingrepen waren maar half. Hierdoor kon Fillet schieten. Zijn schot kon niet door doelman Maringho Kortlevers gepareerd worden: 0-1. Arsenal probeerde DVVA ver in de achteruit te krijgen, maar de thuisploeg was slordig. Veel ballen waren niet op maat of er was sprake van miscommunicatie tussen de spelers. DVVA’er Jelle Spanninga kreeg vijf minuten voor rust nog een uitstekende mogelijkheid. Hij frommelde zichzelf en de bal langs een tegenstander en haalde uit. Doelman Kortlevers duwde het schot naar de zijkant en hield zijn team op de been.

Na de thee leek het wedstrijdbeeld te kantelen. De ervaren Arsenal-speler Junior Torreta zijn ploeggenoten even bij de hand. De middenvelder zette meerdere aanvallen op, maar kwam ook zelf meermaals mee op. Hierdoor kreeg Arsenal meerdere kansen. Na een kort genomen vrije trap zette hij Sven Gomes oog-in-oog met DVVA-keeper Lode van Hattum. De bezoekers beten daarna van zich af. Het schot van Gomes kwam in de handen van de doelman. DVVA dacht een minuut later op 0-2 te komen. Een schot van Lennart Bril kwam via de achterkant van de lat weer terug het veld in. Ook werd een goal van de geelzwarten afgekeurd, want de assistent-scheidsrechter stond al even met de vlag omhoog: buitenspel. Twintig minuten voor tijd werd het slotoffensief van Arsenal gestart. Centrale verdediger Jan Roeters werd als tweede spits geposteerd. Hierdoor werd het meerdere keren druk in het strafschopgebied van DVVA, echter wist Arsenal niet echte mogelijkheden te creëren. De bezoekers bleef de geboden ruimtes benutten, waardoor er aan de andere kant een paar kansjes ontstonden. Na meerdere minuten blessuretijd floot de arbiter van het eind van de wedstrijd. De handen konden bij DVVA in de lucht, want de drie punten zaten weer in de tas.

Arsenal neemt het op tegen Koninklijke HFC, terwijl DVVA de topper koploper AFC speelt. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zaterdag tweede klasse A.