Home / slideshow / Overwinning in extremis voor WV-HEDW
Boris Santen WV-HEDW

Overwinning in extremis voor WV-HEDW

WV-HEDW ging zaterdagmiddag op bezoek bij Zuidvogels, een topper in Zaterdag 1a: de nummer twee tegen de nummer drie. Om in het spoor te blijven van koploper Scherpenzeel moest er gewonnen worden door de Amsterdammers. Dat leek lange tijd mis te gaan, maar in extremis was het raak: 0-1.

Al vroeg in de wedstrijd dat Zuidvogels via Tat op een 1-0 voorsprong te komen, maar de goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Even later probeerde Ashraf Azzouz het maar weer eens op de voor hem kenmerkende manier. Dit keer raakte hij de onderkant van de lat en kwam de bal weer terug het veld in. Het spel ging daarna tijdens de eerste helft op en neer, zonder al te grote kansen voor beide teams. In de slotfase van de eerste helft ontstonden er nog wel wat kansen. Joost Heij schoot over en ook Mick van Moerkerk en Tim Correia wisten geen doel te treffen. Doelman Matthijs Kuiper moest ook optreden, toen Martin Campbell uithaalde. De ruststand was dus 0-0.

Direct na rust kreeg diezelfde Campbell weer een grote kans, na slecht verdedigen van de Amsterdammers. Hij schoot echter naast. WV-HEDW leek al genoegen te nemen met een punt, toen Heij plotseling weer een kans kreeg. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Danny Versteegt. Wat eigenlijk niemand meer verwachte, gebeurde in de slotfase toch nog: Boris Santen stond koud in het veld en werkte de 0-1 binnen uit een vrije trap van Mervelinio Olijfveld. Daarmee waren de 3 punten binnen. Koploper Scherpenzeel won ook, maar WV-HEDW blijft in ieder geval in het spoor.

Foto: Orange Pictures

 

 

Send this to a friend