Overwinning op EDO is voor Arsenal niet voldoende om nacompetitie te behalen

ASV Arsenal kwam zaterdagmiddag net te kort om de vierde plaats veilig te stellen. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van EDO, maar dat bleek niet voldoende te zijn om de nacompetitie te behalen.

EDO bleek nauwelijks partij te kunnen bieden aan Arsenal. Met de rust stond de ploeg van Imro Wielkens al met 2-0 voor, terwijl vlak na rust de derde treffer viel. De doelpunten kwamen op naam te staan van Jake foster (2x) en Shadi El Shabrouty. Aan het einde van de wedstrijd mocht EDO nog wel de eretreffer maken, maar het was niet voldoende om het duel nog spannend te maken.

Om 16:30 uur bleek het echter niet voldoende te zijn om het seizoen te verlengen. “Bij mij blijft echter een trots gevoel over van dit seizoen”, benadrukte Wielkens na afloop. “Voor de coronabreak zaten we in een geweldige vorm. Vervolgens hebben we in het nieuwe jaar lang ons best moeten doen om fit te worden. In die periode hebben we helaas onnodige punten verloren. Die komen we nu te kort.”

Wielkens weet echter als geen ander hoeveel talent er in zijn selectie zit, waardoor hij met veel enthousiasme naar volgend seizoen kijkt. “Veel jongens komen uit onze eigen jeugdafdeling, dus qua beleid doen we het goed. In grote lijnen zal deze selectie bij elkaar blijven, zodat we onszelf kunnen blijven ontwikkelen.” De oefenmeester denkt dat het goed is om in de zomer een paar weken zonder voetbal te hebben. “Zélf ga ik ook even ontspannen, maar ondertussen ben ik uiteraard bezig met volgend seizoen. Daar heb ik veel zin in.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)