Overwinning op EDO niet voldoende voor eerste prijs Legmeervogels

Legmeervogels is twee doelpunten tekort gekomen om de periodetitel in de zondag eerste klasse A te pakken. De ploeg van Michel Nok deed wat het moest doen – met 1-3 winnen bij EDO – maar zag JOS/Watergraafsmeer vervolgens op doelsaldo passeren. Wel staan de Uithoorners nu gedeeld bovenaan.

In Haarlem begon Legmeervogels niet al te best aan het duel. In de zesde minuut verdween een mislukte voorzet van Kasper Dinkgreve tot ieders verbazing in het doel en had EDO een verrassende 1-0 voorsprong te pakken. De gasten vonden het initiatief weer en langzaam werd EDO in de verdediging gedrukt. Halverwege de eerste helft was Mitchell Verschut uit een hoekschop dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging via de paal naast. Nog voor het rustsignaal, opnieuw uit een hoekschop, was het raak. Deze keer had Verschut wel het geluk met zijn kopbal.

Er werd door de Uithoorners goed gebruik gemaakt van de standaardsituaties. Zeven minuten na de rust werd er opnieuw gescoord uit een hoekschop en wederom was Verschut de doelpuntenmaker: 1-2. Legmeervogels was de bovenliggende partij, alleen lieten Yasin Poyraz, Tim Correia en Yorick van der Deijl het na om de wedstrijd in het slot te gooien. Telkens lag doelman Yorin Albers in de weg voor de gasten.

Tot een kwartier voor tijd. Op aangeven van Dennis Bakker schoot Correia de 1-3 achter Albers en was het duel gespeeld. De gasten kregen nog voldoende kansen om een grotere score neer te zetten – een ruimere uitslag zou niet misstaan – maar kenden enige genade met EDO, dat zelf niet bij machte was om aanvallend gevaarlijk te zijn. De gemiste kansen bleken uiteindelijk fataal voor de eerste periodetitel.

Volgende week krijgt Legmeervogels medekoploper JOS/Watergraafsmeer op bezoek in de topper. Beide ploegen gaan met negentien punten uit de eerste acht wedstrijden aan kop, Fortuna Wormerveer volgt als nummer drie op één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.