Home / slideshow / Overwinning voor DCG op bezoek bij Nieuw Utrecht

Overwinning voor DCG op bezoek bij Nieuw Utrecht

DCG heeft de eerste seizoenshelft winnend afgesloten. Op bezoek bij Nieuw Utrecht werd in een spannend duel 2-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Iedereen had amper zijn plek op gezocht, toen het al 1-0 stond voor de thuisploeg. Omür Eslan zette zijn ploeg al heel snel op voorsprong. DCG moest duidelijk even wennen aan het echte gras, in combinatie met de zware weersomstandigheden. Maar zo snel als het 1-0 was, zo snel stond het ook alweer 1-1. Hamza Amghar El Yettefi stoomde op over de linkerflank en haalde maar eens uit. Zijn inzet verdween fraai in de linkerkruising. Naar mate de wedstrijd vorderde, begon DCG wat meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Dat resulteerde na een klein half uur in de 1-2 van Yassine El Haddad. DCG gaf weinig weg en had kansen om voor rust de marge te vergroten, maar slaagde daar niet in. Senel Cebar hoopte dus op een snelle 1-3 na rust, maar ook die bleef uit. En toen viel wel de 2-2. Uit een vrije trap vanaf een meter of 18 krulde Mohamed Adarghal de bal het doel in. Opnieuw wist DCG snel te herstellen na een tegentreffer en ook de 2-3 te maken. El Haddad speelde eerst een verdediger uit, vervolgens de keeper en schoof de bal binnen. Nieuw Utrecht ging daarna wat opportunistischer spelen, wat de Amsterdammers ruimte gaf om meer te voetballen. Meer goals vielen er echter niet, waardoor het tot het einde spannend bleef. Maar na 90 minuten was de buit binnen voor DCG.

Zo besluit promovendus DCG de eerste seizoenshelft op de vijfde plaats: “We gaan met een lekker gevoel de winterstop in. Dit geeft de ploeg veel zelfvertrouwen”, aldus Cebar, die toch ook stiekem omhoog kijkt. “We moeten niet teveel willen, maar er staan maar 4 ploegen boven ons… In de winterstop gaan we in Barcelona de puntjes op de i zetten en dan gaan we zien hoe ver we kunnen komen.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG