Overwinning voor Ouderkerk op VVZA

Na bijna één jaar speelde SV Ouderkerk weer een thuisduel in de competitie. VVZA uit Amersfoort was de tegenstander. Door de langdurige regen deze zondag waren er betrekkelijk weinig toeschouwers, maar de supporters die er wél waren zagen vooral de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd.

De spelers van Ouderkerk waren gewaarschuwd. VVZA speelde vorige week immers gelijk tegen Abcoude en dat doe je niet zomaar. De thuisploeg toonde flair en speelde legde goed en fris voetbal op de mat. De combinaties verliepen prima en het hele speelveld werd benut. Via de vleugel werd Bryan Prins, de doelman van VVZA, opgezocht. Een doelpunt leverde dat echter niet op. Na een kwartier spelen ging de goalie evenwel jammerlijk in de fout. Door klunzig uitverdedigen belandde de bal in de voeten van Tijl Terlet, die daar wel raad mee wist en met een fraaie lob doelman Prins verschalkte (1-0).

Na de 1-0, was het gezien het vertoonde spel, wachten op de 2-0. Die goal was er bijna na een gevaarlijke corner van Mitchel Melissen, maar balverlies daarna zette de tegenaanval van VVZA over de rechterflank in. De bal bereikte uiteindelijk de linkervleugelaanvaller Amir Boudrigua, die met de geboden vrijheid de gelijkmaker op z’n schoen had (1-1).

Dat was tevens de ruststand. Daar kwam het eerste kwartier na de thee geen verandering in, ook niet nadat Thijs de Dood in de 48e minuut rakelings overkopte. Dat had hij overigens ook al in de 36e minuut gedaan en nota bene in de 7e minuut stond bij zijn kopbal al eerder de paal in de weg. In de 60e minuut was het voor Ouderkerk wel raak. Melissen wist op rechts door goed door te zetten de bal te veroveren. Diens voorzet bereikte Jerom Meester die de 2-1 op het scorebord liet aantekenen.

Het moet gezegd: het daarna vertoonde spel van de thuisploeg was niet over naar huis te schrijven. Rommelig, veel onnodig balverlies met als gevolg dat de tegenstander allengs meer grip op de wedstrijd kreeg. Van het frisse en vlotte spel over de vleugels was niet veel meer over. Daarentegen knokte Ouderkerk wel voor wat ze waard waren en wisten ze als team de overwinning over de streep te trekken. Met name ook dankzij een prima optreden van keeper Dax de Wit, die regelmatig erger wist te voorkomen. Ook het verdedigingsblok Roy la Grouw en aanvoerder Tim Baas stond als een huis terwijl ook de De Dood op een prima wedstrijd kon terugkijken.

Ouderkerk is de competitie met twee overwinningen dus uitstekend begonnen en volgende speelt Ouderkerk tegen Zwaluwen Utrecht 1911, wederom thuis. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma.

Bron: Rob van ‘t Veer