Benno Nihom - Foto: Tom Poederbach

Pak slaag voor AFC in Groesbeek

AFC heeft zaterdagavond een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij De Treffers. Het ging in Groesbeek met 5-1 onderuit, bij rust stond het al 4-0.

Na ruim een kwartier werd de score geopend door Bouyaghlafen, die alleen op Van Zetten af kon en onberispelijk de 1-0 binnen schoot. Vijf minuten later wist De Treffers de voorsprong al te verdubbelen. Met een fraaie bal wist Dkidak Thomassen te bereiken. Thomassen gaf de bal voor, waarna Den Dekker hard binnen kopte. Het ging rap in Groesbeek, want nog eens vijf minuten later was het ook 3-0 via Vlijter. Daarna kwam AFC even om de hoek kijken met een poging van Ignacio van dichtbij, maar goalie Kornelissen hield zijn doel schoon. Nog voor rust deelde De Treffers een mokerslag uit door via Ippel de 4-0 te maken. Het had voor rust zelfs al 5-0 kunnen worden, toen Bouyaghlafen gevloerd werd en de bal op de stip ging. Van Zetten wist de penalty van Den Dekker echter te stoppen.

Hoewel het een kansloze missie leek te worden, bracht Benno Nihom met Platje en De Mooij voor Jesse en Siali twee verse aanvallende krachten meteen na rust. Maar alle goede bedoelingen konden meteen de prullenbak in, toen Markiet veel te laat kwam in duel met Den Dekker en direct rood kreeg. AFC moest dus nog bijna een helft door met tien man.

Daarna had AFC het grotendeels aan Van Zetten te danken dat de score niet nog pijnlijker werd. De goalie redde goed op onder andere een kopbal van Sirvania en een vrije trap van Loen. Na een klein uur werd het nog wel 5-0 via Bouyaghafen, maar daar stokte de Groesbeekse doelpuntenproductie. De Treffers nam wat gas terug en kreeg nog wel kansen op meer, maar verzilverde die niet. Het zag AFC tien minuten voor tijd nog een eretreffer maken via Gladwin Curiel. Daarmee was de 5-1 eindstand bereikt.

De grote nederlaag zal stof tot nadenken geven bij AFC, want recent werd ook al met ruime cijfers verloren van Quick Boys en GVVV. De Amsterdammers bezetten nu de zevende plaats. Volgende week ontvangt de ploeg Scheveningen, dat elfde staat met twee punten minder. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC