Pancratius behoudt ook Hittjo Schipper: “Hopen op een gunstig programma”

Pancratius kreeg het in januari al voor elkaar om Danny Hijzelendoorn voor de club te behouden. Deze maand slaagde de Badhoevedorpse vereniging erin om het contract van zaterdag 1-hoofdtrainer Hittjo Schipper te verlengen.

Schipper gaat zijn derde seizoen in bij Pancratius, al ziet hij dat zélf wat anders. “In principe heb ik, met de coronacrisis in gedachte, pas één seizoen erop zitten”, stelt de oefenmeester, die het belangrijk vond om bij de club en spelersgroep de meningen te peilen over de samenwerking. Daarom maakte hij een lijstje met vragen, waarop zij positief reageerden. “Natuurlijk hebben we het ook over verbeterpunten gehad. De spelersgroep wenst bijvoorbeeld meer vastigheid in het spelsysteem. Daar gaan we aan werken.” Sinds dit seizoen werkt Schipper met een grotere spelersgroep. “Dat bevalt uitstekend. We hebben sinds kort een tweede elftal, waardoor we elkaar kunnen helpen als we met spelers omhoog zitten.” Na de zomer kan de trainer bovendien putten uit een Onder 23-team, dat Pancratius gaat opzetten. “Zowel de zondag- als zaterdagselectie kan daaruit spelers gebruiken.”

Dat komt voor Schipper mooi uit, want de zaterdagselectie van Pancratius kampt met een aantal langdurige blessures. Schipper weet niet wanneer hij weer over hen kan beschikken. “Door de maatregelen hebben zij nog niet de tijd gehad om bij de fysio te herstellen. Het kan daarom zijn dat we één of twee versterkingen aan onze selectie toevoegen. Het is zeker geen must, maar wél een mogelijkheid waarnaar we rustig kijken.” In het seizoen 2019/2020 eindigde Pancratius op de tiende plaats, dit seizoen bezet de club de negende plek. Schipper hoopt voor volgend seizoen stiekem op een gunstig wedstrijdprogramma. “Wanneer we elke periode twee of drie sterke tegenstanders hebben, dan is het voor ons lastig om een periodetitel binnen te slepen. De kans acht ik namelijk klein dat we bij de eerste vijf ploegen eindigen. Daarom moeten we hopen op een gunstig programma.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)