Pancratius bekert door na spannend duel met Real Sranang

De wedstrijd voor de groepswinst: werd het Pancratius of toch de underdog Real Sranang? Pancratius moest winnen voor groepswinst en was er dan ook 100% klaar voor.

De wedstrijd, die echt ergens om ging, was erg spannend tot aan het eind. Het was een open wedstrijd en de kansenverhouding was gedurende wedstrijd redelijk gelijk. Pancratius moest tijdens de wedstrijd wel even omschakelen. Real Sranang speelde namelijk 3-4-3, iets wat Pancratius niet zag aankomen. Het duurde even tot dat de ploeg van Hittjo Schippers de onaangename verrassing had verwerkt. Even later kwam Pancratius wel op voorsprong dankzij Jelle Houwing en zo ging de thuisploeg met 1-0 rusten.

Beide ploegen begonnen goed aan tweede helft. Pancratius had in de tweede helft moeite om de wedstrijd echt in het slot te gooien. Real Sranang merkte dat en profiteerde optimaal van de situatie. Na een mooie snelle combinatie maakte  Real Sranang 1-1 en zo moest Pancratius toch nog even het laatste kwartier aan de bak. Pancratius ging vol voor overwinning en dankzij Joey van Lemmeren kon Pancratius alsnog met de winst van het veld aflopen.

Hittjo Schipper had de hele wedstrijd wel het gevoel dat hij met de winst naar huis kon gaan, maar de ploeg moest er wel hard voor werken. Schipper kan zijn ploeg daar dan ook alleen maar een heel groot compliment voor geven. “Natuurlijk hadden we het eerder kunnen afmaken, maar vandaag moesten de jongens er staan tot het einde en dat hebben zij keurig gedaan.”

Tekst: Auke Kooreman