Pancratius en Danny Hijzelendoorn verlengen samenwerking met een seizoen

Danny Hijzelendoorn blijft ook na de zomerstop hoofdtrainer van de Zondag 1 van Pancratius. De 33-jarige oefenmeester maakt zich op voor alweer zijn vierde seizoen aan het roer van de zondagselectie, maar heeft nog voldoende energie om door te gaan.

Beide partijen zaten deze maand met elkaar om de tafel om het over de toekomst te hebben. “Eigenlijk heb ik met de technische commissie vrij lang over andere zaken dan voetbal gesproken”, vertelt Hijzelendoorn over het gesprek. “Ik vertelde heel gelukkig bij Pancratius te zijn. Allereerst is het een super leuke club en daarnaast zit in de spelersgroep simpelweg veel potentie. Dat waren twee belangrijke punten voor mij om te zeggen dat ik door wilde.” Tot vreugde van Hijzelendoorn was ook de club nog altijd blij met hem, waarna de verlenging snel zeker was. “Laatst peilde ik bij de spelersgroep hoe blij ze met mij waren en daar reageerden zij enthousiast op. Voor de zekerheid vroeg ik aan het bestuur om dat nogmaals te vragen. Ook daar kwam uit dat de jongens tevreden met mij zijn. Dan is er natuurlijk voldoende reden om met elkaar verder te gaan.”

De trainer maakte de afgelopen jaren veel indruk bij de club waar hij al 28 jaar rondloopt. Waar zijn selectie in zijn eerste jaar op de zevende plaats in de tweede klasse eindigde, stond Pancratius afgelopen seizoen voor de coronastop derde met een periodetitel op zak. “Pancratius heeft als doelstelling om dit seizoen minimaal hetzelfde te bereiken als afgelopen voetbaljaar. We strijden graag voor promotie, want deze spelersgroep hoort in de eerste klasse thuis. Maar ik heb inmiddels ondervonden dat het vaak lastiger is om in de eerste klasse te komen dan erin te blijven.” In de aanloop naar volgend seizoen hoopt Hijzelendoorn dat de selectiespelers aanblijven. “Dat heeft mijn grootste prioriteit: het behouden van de spelers is nog belangrijker dan nieuwe jongens aantrekken. We hebben een leuke en kwalitatief goede groep die we bij elkaar moeten houden. Dan zijn goede prestaties een kwestie van tijd.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)