Home / slideshow / Pancratius en SC Badhoevedorp fuseren tot SCPB ’22: “Het beste voor Badhoevedorp”

Pancratius en SC Badhoevedorp fuseren tot SCPB ’22: “Het beste voor Badhoevedorp”

Pancratius en SC Badhoevedorp gaan vanaf vandaag (1 juli) officieel als één vereniging door het leven: SCPB ’22. Harry den Arend, die sinds 2009 de voorzitter is van Pancratius, gaat in dezelfde functie door. “De fusie is absoluut het beste voor Badhoevedorp”, zo benadrukt Den Arend.

Eerder dit jaar kwamen beide clubs met het nieuws naar buiten dat een fusie aanstaande was. Buiten het feit dat het al een aantal jaren boven de markt hing, zorgde de aankomende verhuizing ervoor dat de situatie in een stroomversnelling raakte. “Anders moesten we op het nieuwe complex twee clubhuizen bouwen, terwijl we het geld beter bij elkaar kunnen doen. Het zorgt ervoor dat we minder geld hoeven te lenen en dat we een prachtig complex kunnen maken, wat alleen maar beter is voor Badhoevedorp.”

Op 22 juni vond de eerste Algemene Ledenvergadering plaats, waarin de leden besloten om Den Arend voorzitter te laten blijven. “Als bestuur hebben we natuurlijk gekeken hoe we verder wilden en dit leek ons de beste oplossing. Ik blijft tot en met de verhuizing voorzitter en laat het dan over aan een opvolger”, vertelt de voorzitter, die merkt dat Pancratius en SC Badhoevedorp goed bij elkaar passen. “De afgelopen jaren zijn we echt naar elkaar toe gegroeid. Daarom staat ons een mooie toekomst te wachten.”

Voor beide clubs zorgt het voor een einde van een tijdperk, al ziet Den Arend dat voornamelijk het positieve gevoel blijft hangen. “We zijn er natuurlijk al anderhalf jaar mee bezig, dus we konden rustig aan het idee wennen. Het is mooi om te zien dat ook de oudere generatie leden naar me toekomt om te vertellen dat dit de beste oplossing is. Ik denk dat uiteindelijk iedereen tevreden is dat we gezamenlijk verder gaan, want het maakt ons alleen maar sterker.”

Op de dag van de fusie hoorde het bestuur van SCPB ’22 dat een uitspraak van de Hoge Raad duidelijk heeft gemaakt dat de verhuizing naar het nieuwe complex definitief doorgaat, waardoor de vereniging zeker weet dat het kan werken aan de volgende fase. “Ik ben zeer positief gestemd. De woningbouw gaat in Badhoevedorp nog wel even door, waardoor er genoeg nieuwe aanwas komt. Op het complex houden we daar rekening mee. SCPB ’22 gaat kortom een zonnige toekomst tegemoet.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)