Home / Algemeen / Pancratius in ‘beste wedstrijd van het seizoen’ onderuit tegen SO Soest

Pancratius in ‘beste wedstrijd van het seizoen’ onderuit tegen SO Soest

Door een nipte 0-1 nederlaag tegen koploper SO Soest is Pancratius verder teruggevallen in de zondag tweede klasse B, maar voor trainer Danny Hijzelendoorn is er nog geen enkele reden tot zorgen. Ondanks het verlies zag de oefenmeester “het beste Pancratius van dit seizoen”.

Hijzelendoorn snapt eerlijk gezegd niet dat SO Soest na negen wedstrijden de ranglijst aanvoert en nog ongeslagen is. Hij vergelijkt hun spel zelfs met Leicester City, dat met een passieve speelstijl zelfs kampioen van Engeland werd. “Elke week winnen ze met één goal verschil. Ze kwamen niet met de intentie om te voetballen, hebben weinig tot niets gecreëerd.”

Toch kwam SO Soest na ruim een halfuur spelen via Gido de Hiep aan de leiding. Daarvoor en vooral daarna was Pancratius de betere ploeg. “Ik ben best trots op het team. We hebben de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Veel kansen gecreëerd, de beleving was goed, veel complimenten gekregen dat toeschouwers een leuke wedstrijd hebben gezien. Ik denk dat wij minstens tien kansen hebben gekregen.”

Achtereenvolgens Dominique Sweers, Menno Schelling, Thom Leenen, Bas Pel en invallers Bobby Bosma en Tony Schreurs slaagden er niet in de Badhoevedorpers te belonen. Met Leenen, Bosma en Schreurs heeft Hijzelendoorn er eindelijk weer creativiteit bijgekregen, nadat het drietal de laatste weken met blessures langs de kant stond. “Ik denk dat we op de goede weg zijn. Als wij zo voetballen als vandaag, gaan wij echt veel punten pakken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk