Home / slideshow / Pancratius in onderling duel stuk sterker dan concurrent Soest

Pancratius in onderling duel stuk sterker dan concurrent Soest

Pancratius heeft zondagmiddag verrassend eenvoudig SO Soest aan de kant gezet. De Badhoevedorpers kwamen nog in de eerste helft op een 3-0 voorsprong, waarna het gedurende de tweede drie kwartier de eindstand op 4-0 bracht.

Bekijk de uitslagen en stand in Zondag 2b

Dat SO Soest normaliter geen eenvoudige tegenstander is om te verslaan, bleek afgelopen seizoen wel. Pancratius speelde in dat thuisduel destijds met 1-1 gelijk en bleef tot aan de coronacrisis op een gelijk aantal punten met de Utrechtse club staan. De mannen van hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn moesten zondagmiddag dan ook aan de bak. Opvallend genoeg bleek Pancratius echter een stuk sterker dan de tegenstander te zijn. Hoewel de eerste kans voor Soest was, Michiel Broeders werkte de bal naast, had Pancratius in het vervolg van de eerste helft het betere van het spel. Dave Hertog hield de bal als vanouds goed bij zich en hield bovendien twee tot drie tegenstanders voortdurend bezig. Het resulteerde in ruimte voor zijn ploeggenoten, waar onder meer Magdy Ibrahim dankbaar gebruik van maakte. Hij kapte naar binnen en nam Midas Dorrestein onder vuur, maar de sluitpost van Soest kon de bal eenvoudig pakken.

Even daarna viel het openingsdoelpunt alsnog. Aan de linkerkant ontving Ralf Fenne de bal, die deze afgemeten voorgaf richting Diede Mentink. De uitstekende spelende aanvallende middenvelder hoefde de bal slechts binnen te lopen: 1-0. Het doelpunt, dat binnen tien minuten viel, bracht Pancratius niet direct beter aan het voetballen. Wat volgde was een rommelige fase, waarin Hertog een aantal keer verkeerd werd bediend. De verdediging van Pancratius kwam echter niet in de problemen, waardoor het wachten was op de tweede treffer. Die kwam van de voet van Dominique Sweers. Hijzelendoorn merkte al een aantal keer aan de zijkant op dat Dorrestein steeds wel erg ver voor zijn doel stond. Sweers probeerde het daarom eens vanaf de middenlijn. Het strakke schot ging schitterend over de doelverdediger tegen de touwen aan: 2-0.

Het tegendoelpunt voor Soest kantelde de wedstrijd nog verder richting Pancratius. De thuisploeg had het betere van het spel en was op alle linies de baas. Soest daarentegen werd steeds verder teruggedrongen en probeerde het op de counter te gokken. Tot grote kansen leidde dit echter niet, met uitzondering van Steve Blokland. De middenvelder van Soest zag zijn poging echter naast gaan. Nog voor rust kreeg Pancratius het wél voor elkaar om te scoren. Hertog, die vlak voor het derde doelpunt het aluminium raakte, speelde een belangrijke rol met een indirecte assist. Hij kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal. Uit een moeilijke hoek schoot hij deze richting het doel, maar Dorrestein redde. De keeper kreeg de bal echter niet klemvast, waarna het Fenne was die raakschoot: 3-0.

Het was een ideale ruststand voor Pancratius, dat in de tweede helft Soest opportunistischer uit de kleedkamer zag komen. De wedstrijd, die zich veelal rond het middenveld afspeelde, werd voor de toeschouwers aan de kant daardoor rommeliger. Zo nu en dan ontstonden er kansen voor de gevaarlijk spelende Hertog aan de ene kant, en Broeders aan de andere kant. Pancratius kreeg in de loop van de tweede helft een paar kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Zo was Tom van Egmond gevaarlijk, maar zag hij zijn schot worden geblokt. Ook raakte Ibrahim evenals Hertog in de eerste helft de paal. In de slotfase mocht Hertog alsnog zijn eerste doelpunt in de competitie maken. Hij schoot de bal heel beheerst in de rechter benedenhoek het doel in en zette zo de eindstand op 4-0.

De uitslag was ook voor Hijzelendoorn een verrassing. “Soest heeft helemaal geen verkeerd team om tegen te voetballen, dus we hebben het gewoon knap gedaan. Ik wil alle spelers vandaag mijn complimenten geven”, stelde de oefenmeester, die blij was met het tweede doelpunt. “Bij mijn spelers gaf ik al een aantal keer aan dat de keeper wel heel ver van zijn doel af stond. Dan is het natuurlijk prachtig om te zien dat Dominique die poging waagt en succesvol is. Maar ook Dave heeft het vandaag weer fantastisch gedaan, net zoals al m’n andere spelers die op het veld stonden.” Pancratius speelt komend weekend een uitwedstrijd tegen DCG.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend