Home / Algemeen / Pancratius kan niet winnen van hekkensluiter PVCV

Pancratius kan niet winnen van hekkensluiter PVCV

Zondag tweedeklasser Pancratius heeft hekkensluiter PVCV het eerste punt gegeven. De ploeg van Danny Hijzelendoorn kreeg kansen genoeg om de drie punten in Badhoevedorp te houden, maar bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Ja, het resultaat is vervelend, vindt ook Hijzelendoorn, maar hij wilde juist de positieve dingen eruit pakken. De afgelopen week heeft de oefenmeester tijdens de trainingen veel tijd gestoken in het houden van de nul (“we hebben vanaf de voorbereiding al teveel goals tegen gekregen”) en het creëeren van kansen. Dat eerste lukte, dat laatste ook. Het enige probleem: ze gingen er niet in. “Het enige wat je de spelers dan kwalijk kan nemen, is dat ze die ballen er niet inschieten.”

Er waren mogelijkheden genoeg voor de Badhoevedorpers om het verschil te maken. Zo werd in de eerste twintig minuten twee keer de bal van de doellijn van PVCV gehaald. “We hebben in die fase zeker zes grote kansen gehad. De keeper van PVCV verdient een compliment, al vind ik dat wij ook iets overtuigender mogen afronden. Het waren vaak rollertjes in de hoek, terwijl ik dacht: schiet die bal gewoon strak in de hoek.”

Na een uur spelen bracht Hijzelendoorn aanvallers Gianni Oosterhoff en Tony Schreurs in de hoop iets te kunnen forceren. Laatstgenoemde is op de weg terug van een blessure. “Vorige week (3-1 tegen Hooglanderveen, red.) viel hij ook in. Ik moet hem rustig brengen, hij kan niet direct in de basis starten”, legde de oefenmeester uit. Met vers bloed kreeg zijn ploeg weer een paar goede kansen, alleen bleef het doelpunt uit.

Tien minuten voor tijd moest Mathijs Miserus met zijn tweede gele kaart het veld verlaten en leek de thuisploeg PVCV hiermee in de kaart te spelen. Niets was minder waar, want de bezoekers uit Vleuten bleven achterover leunen en tijdrekken om hun eerste punt – na zes nederlagen op rij – in de wacht te slepen. Dat het 0-0 bleef was een domper voor Hijzelendoorn, al kon hij ook iets positiefs uit de wedstrijd halen. “Vorige week creëerden we weinig tot niets, nu creëeren we in ieder geval kansen.”

De puntendeling zorgt ervoor dat Pancratius zesde blijft staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto: Hans van Dijk