Pancratius komt ook in Weesp niet tot scoren

Voor de tweede speelronde op rij is Pancratius niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van Danny Hijzelendoorn bleef op bezoek bij FC Weesp steken op 0-0, waardoor de top van de zondag tweede klasse B steeds verder uit zicht raakt.

“We kunnen het bandje weer afspelen”, zegt Hijzelendoorn. Hij lacht als een boer met kiespijn. Het is alsof de oefenmeester elke week naar eenzelfde soort wedstrijd aan het kijken is. Een tegenstander die zich inzakt (“dit was het meest teruggetrokken van alle ploegen in de competitie”), de bal aan Pancratius gunt en zegt: speel ons maar kapot. En Pancratius dat hier vervolgens niet in slaagt. “Weesp heeft een matige ploeg, maar ze werken hard en weten wat ze wel en niet kunnen. Op die manier lukt het ze om punten te pakken.”

Ook aan het duel met de Badhoevedorpers hield Weesp een punt over. Veel liet de thuisploeg overigens niet zien. “Ik had Stijn (Morsch, red.) net zo goed niet op doel kunnen zetten; Weesp kwam niet in de buurt. Hij kwam zelfs koud van het veld af”, zei Hijzelendoorn. De sluitpost hoefde slechts één keer in te grijpen, dat was ook pas in de 89ste minuut.

Zelf bracht Pancratius te weinig. In negentig minuten kregen de bezoekers drie kansen. Ook Hijzelendoorn weet dat dit een mager aantal is. “We hebben veel de bal, dat laten zij ook toe en die kunnen wij rustig rondspelen. Maar we hebben niet een speler die een actie kan inzetten of een geniale pass in huis heeft”, doelde de oefenmeester op de volle ziekenboeg die langzaam leegloopt.

Al drie speelronden op rij lukt het ze niet om te scoren; daar zat wel een gewonnen bekerwedstrijd tegen Jonathan tussen. Pancratius blijft door de puntendeling zesde staan. De achterstand op de top-4 – een klassering waar Hijzelendoorn op mikt – is inmiddels zes punten. FC Weesp klom naar de elfde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.