Pancratius neemt voor rust al revanche op SDZ

Pancratius is erin geslaagd om het seizoen in de zondag tweede klasse B toch op een positieve manier af te sluiten. Na vier nederlagen op rij won de ploeg van Danny Hijzelendoorn met 4-1 van kampioen SDZ.

Afgelopen week besprak Hijzelendoorn met zijn spelers dat het voetbaljaar op een andere manier afgesloten moest worden dan het de laatste twee wedstrijden ging, tegen SO Soest (2-1) en FC Abcoude (4-1). “In die duels heb ik een bepaalde motivatie gemist waar ik niet mee kon leven. Een stukje gemakzucht, het was een beetje plichtmatig. Gelukkig hadden zij dezelfde mening als ik. Tegen SDZ heb ik een ploeg gezien die ervoor ging, het met elkaar deed en de wedstrijd wilde winnen.”

In de eerste helft legden de Badhoevedorpers al de basis voor de overwinning door met een 3-0 voorsprong te gaan rusten. Bobby Bosma schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak, Ralf Fenne verschalkte doelman Steff de Borst met een leep stiftje en Thom Leenen vergrootte de zorgen voor SDZ. Zo’n tien minuten na de rust deden de bezoekers via Romello Austin iets terug, maar echt spannend werd het niet. In de zeventigste minuut gooide Lionel Grootfaam het duel met een droge knal in het slot: 4-1.

“Het ging dan wel nergens over, maar ik vind dat je altijd alles moet winnen”, zei Hijzelendoorn. “Een potje kaarten wil ik winnen, dus ook een competitiewedstrijd waarin niks op het speel staat. Dit moeten we meenemen naar volgend seizoen.” Zijn ploeg heeft dit seizoen afgesloten op de zevende plek, terwijl SDZ zich twee weken geleden al tot kampioen kroonde.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)