Pancratius speelt het goed uit tegen DWS

Pancratius heeft zondagmiddag een 3-1 zege geboekt op DWS. In Badhoevedorp kregen beide ploegen kansen, maar wist Pancratius het beter uit te spelen en zo drie punten te pakken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Al binnen acht minuten lag de eerste goal van de Badhoevedorpers in het net. Bobby Bosma legde de bal breed op Diede Mentink, die de 1-0 binnen kon schuiven. Niet veel later was het bijna 2-0, toen een poging van Magdy Ibrahim op de kruising eindigde. En even later ging een schot van Dave Hertog maar net voorlangs. DWS voetbalde prima mee, maar in de eindfase was het niet goed genoeg, waardoor er eigenlijk geen echte kansen ontstonden. De Amsterdammers moesten het vooral van pogingen van afstand hebben, maar waren daarin weinig succesvol. Schoten van Milano Koenders eindigden hoog over, in het zijnet of in de handen van de keeper. Maar naar mate de wedstrijd vorderde, kwam DWS iets beter in zijn spel en volgden ook wat grotere kansen. Vijf minuten voor rust werd het dan ook 1-1 toen Rinaigel Ogenio de bal binnen kon werken na een voorzet van Noureddine Harrouni vanaf rechts. Op slag van rust dacht Pancratius nog even weer op voorsprong te komen, maar Caine Brunings redde knap op de inzet van Bosma.

In de tweede helft ging Pancratius op jacht naar de 2-1. Hertog dacht die te kunnen maken, toen hij de bal simpel kon overnemen, maar stuitte op Brunings. Met een uur op de klok was het wel raak. Na een aanval over rechts schoof Ralf Fenne de 2-1 binnen. DWS probeerde nog iets te forceren en bracht Anass Benhammouch nog in de ploeg, maar slaagde er niet in om nog gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd werd het ook 3-1. Hertog hield twee man bezig en slaagde erin de bal breed te leggen op Bosma, die vrij stond en kon scoren. Daarna vond de thuisploeg het wel mooi geweest en ook DWS wist niet meer dreigend te worden.

“Pancratius heeft vanmiddag gewoon verdiend gewonnen. In de laatste fase was het bij ons niet goed genoeg. Om van Pancratius te winnen, moet iedereen z’n niveau halen en vandaag deden maar enkele spelers dat”, aldus Patrick van Leeuwen na afloop. Danny Hijzelendoorn was na afloop tevreden: “Ons spel zag er al stukken beter uit dan vorige week en we hebben goed geprofiteerd van de zwaktes van DWS. DWS is ook gewoon een ploeg die bovenin mee gaat doen, dus het is lekker dat we deze wedstrijd al hebben gehad en 3 punten hebben gepakt.”

Foto’s: Mario Wormhoudt