Home / Algemeen / Pancratius speelt in zondag 2B weer derby’s: “Leuker dan ploegen die je niet kent”

Pancratius speelt in zondag 2B weer derby’s: “Leuker dan ploegen die je niet kent”

Pancratius speelt komend seizoen “gewoon” weer in de zondag tweede klasse B. Vorig jaar werden de Badhoevedorpers tot hun eigen verbazing ingedeeld in West 2, zonder de gewende derby’s. Die zijn er na de zomer wel weer, wanneer de ploeg van Danny Hijzelendoorn onder anderen RODA’23, SDZ en DWS tegenkomt.

De nieuwe oefenmeester verwachtte al dat Pancratius weer zou terugkeren in het district West 1. “Soms wordt een club voor maximaal een jaar naar West 2 gestuurd vanwege een overschot in West 1. Dat houden ze niet al te lang aan, want het gaat toch om de extra kilometers die gemaakt moeten worden. Het maakte mij niet heel veel uit in welke competitie wij ingedeeld zouden worden. Ik denk dat het niveau in West 2 iets lager ligt, maar deze tweede klasse heeft juist veel derby’s. Dat is leuker dan spelen tegen ploegen die je niet kent.”

Met Pancratius, DWS, SDZ, RODA’23, FC Weesp en FC Abcoude is de regio Groot-Amsterdam goed vertegenwoordigd. Hijzelendoorn verwacht dat de Badhoevedorpers bovenin de tweede klasse B mee kunnen doen. “Ik denk dat wij samen met SDZ, Kampong, SO Soest, Elinkwijk tot de vijf sterkere ploegen behoren. Misschien komen Hooglanderveen en SCH’44 daar nog bij, of heeft een andere club zich opvallend goed versterkt, maar tussen die ploegen zal het waarschijnlijk gaan.”

Vlak na de publicatie van de nieuwe competitie-indelingen sprak hij al even met SDZ-trainer Kai Meeuwsse over de nieuwe competitie. “Het is leuk om tegen elkaar te spelen. Ik heb SDZ hoog zitten en ik denk dat wij zelf ook een aardig team hebben, dus dat kunnen twee hele mooie wedstrijden worden.”

Send this to a friend