Home / slideshow / Pancratius-spits Hertog: “Als we blijven winnen, dan weet je het nooit”

Pancratius-spits Hertog: “Als we blijven winnen, dan weet je het nooit”

Dave Hertog maakt een fantastisch eerste seizoen mee. De aanvaller staat met Pancratius bovenaan in de Tweede Klasse en neemt in onze topscorerslijst de tweede plek in, vlak achter Raily Ignacio. “Tot nu toe gaat het goed, zelfs beter dan ik had verwacht”, begint Hertog.

Winterkampioen

Hertog maakte dit seizoen de overstap van IVV naar Pancratius. De Badhoevedorpers zijn door het gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Soest winterkampioen. “Ik vind nog altijd dat er betere teams zijn die om het kampioenschap moeten strijden, zoals HBC en Soest”, legt Hertog uit. “Wij kijken het gewoon per week aan. Als we blijven winnen, dan weet je het nooit. Maar we gaan nu niet zeggen: we gaan voor het kampioenschap. Dat is onze doelstelling ook niet. We willen gewoon bovenin meedraaien en kijken hoe hoog én ver we kunnen komen. Tot nu toe gaat het goed.” De kracht van het team is volgens Hertog dat het een vriendengroep is die voor elkaar door het vuur gaat. “We zijn een vriendengroep en kennen elkaar allemaal goed. Ik kende bijvoorbeeld Justin Ruijter. Via hem ben ik eigenlijk ook bij Pancratius gekomen. Het is gewoon een erg leuke groep, dus daarom klikt het denk ik zo goed.”

Verwachtingen

Pancratius probeerde al eerder om Hertog naar Badhoevedorp te halen. “De trainer had me eerder al gevraagd om naar Pancratius te komen, maar toen zou ik bij IVV blijven. Dat ging uiteindelijk niet door en toen kwam ik alsnog.” Toen Hertog bij Pancratius werd gehaald, had trainer Danny Hijzelendoorn een duidelijke boodschap. “De coach kent ook mijn verleden en heeft vooraf gezegd dat hij veel goals van mij verwacht. Toen zei ik: ik doe mijn best en meer dan mijn best kan ik niet doen.” Hertog legt zichzelf in ieder geval geen druk op. “Eigenlijk heb ik nooit écht verwachtingen. Als je die namelijk gaat stellen, dan zet je teveel druk op jezelf. Dus ik kijk gewoon wedstrijd per wedstrijd.”

Doelpuntenproductie

Tot nu toe presteert Hertog meer dan goed in de duels. Hij heeft inmiddels al 17 goals gemaakt. Is dit zijn beste seizoen uit zijn carrière? “Dat is lastig om te zeggen, want bij IVV speelde ik Vierde Klasse en scoorde ik 42 goals. Maar dat is Vierde Klasse, dus hoe moet je dat meerekenen? De afgelopen seizoenen, en dus ook dit jaar, gaat het erg goed. Ik scoor dan ook aardig wat per seizoen.” Overigens gaf Hertog al in een eerder interview met deze website aan dat hij een teampresentatie te allen tijde voorop stelt aan zijn doelpunten. “Als je belangrijk bent bij goals, dan is dat altijd fijn. Maar wanneer je de bal kan afleggen en je wint, dan is dat voor mij net zo belangrijk.”

Periodetitel

De voorhoedespeler is niet alleen belangrijk in doelpunten, ook kan hij goed de bal bij zich houden om de rest van het elftal te laten aansluiten. “Door mijn postuur ben ik vrij sterk en verlies ik weinig duels. Dan is het altijd een extra optie om als we onder druk staan mij aan te spelen, zodat we daaruit verder kunnen voetballen. Dat gaat steeds beter, al was ik de afgelopen weken wat ziekjes en geblesseerd. Dus dan is het jammer dat je zo de winterstop in gaat. Maar we staan nu eerste en dat is het belangrijkste.” Bovendien is Pancratius zeker van nacompetitie dankzij de periodetitel die de club binnenhaalde. “De eerste seizoenshelft hebben we veel blessureleed gehad, waardoor we spelers misten. Die komen ook allemaal weer terug, dus dan worden we alleen maar sterker. Dan zullen we wel zien hoe hoog we eindigen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)