Pancratius trakteert Elinkwijk op zevenklapper

Zondag tweedeklasser Pancratius heeft het duel tegen Elinkwijk aangegrepen om aan het doelsaldo te werken. De ploeg van Danny Hijzelendoorn won met liefst 7-2. Ralf Fenne was met een hattrick de grote man.

Dat het zo’n monsterscore zou worden, zag het er in het begin niet naar uit. Binnen een minuut keek Pancratius namelijk tegen een achterstand aan. Vanaf bijna dertig meter knalde Okan Özcelik snoeihard raak: 0-1. “Ik merkte dat zij daar vleugels van kregen, ze voetbalden goed mee. Na een kwartier veranderde dat”, blikte Hijzelendoorn terug. Thom Leenen bracht de thuisploeg met een afstandsschot langszij en nadat Bobby Bosma een te korte terugspeelbal onderschepte voor de 2-1, had Elinkwijk weinig meer te vertellen.

Pancratius kreeg genoeg kansen om het duel voor de rust al te beslissen. Nadat Ralf Fenne op aangeven van Bosma de 3-1 maakte, verzuimden de Badhoevedorpers verder afstand te nemen. “Daar mochten ze hun handjes mee dichtknijpen. In de rust hoorden we het bij Elinkwijk behoorlijk tekeer gaan. Dan kan het twee kanten opgaan: de wedstrijd kantelt omdat ze opgefokt zijn, of het wordt los zand.”

Het werd dat laatste, al helemaal nadat Fenne vlak na de hervatting zijn tweede van de middag maakte. Vanaf dat moment was het gespeeld. Fenne voltooide even later zijn hattrick, Thom Leenen maakte zijn tweede en ook Abdel Errachid pikte zijn doelpunt mee. Ondertussen speelde Pancratius met tien man: Hijzelendoorn had al drie keer gewisseld en haalde Diede Mentink uit voorzorg ook naar de kant. “Geen risico nemen, gewoon eruit”, aldus de oefenmeester, die Elinkwijk vlak voor tijd nog op 7-2 zag komen.

Met negen punten uit de laatste vier wedstrijden – RODA’23 (4-1 nederlaag) was volgens Hijzelendoorn “een incidentje, geflatteerd”) – lijkt Pancratius een serieuze outsider in de strijd om de derde periode. Toch willen ze daar nog niet naar kijken, ook al is alles verbeterd sinds de winterstop. Volgende week gaan de Badhoevedorpers op bezoek bij SCH’44.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)