Home / slideshow / Pancratius trekt Jeremy van Empelen van Buitenveldert aan

Pancratius trekt Jeremy van Empelen van Buitenveldert aan

Jeremy van Empelen neemt aankomende zomer na negen jaar afscheid van Buitenveldert. De voetballer maakt de overstap naar Pancratius, waar hij op zondag aan de slag gaat.

Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn nam een aantal maanden geleden contact met Van Empelen op of hij interesse zou hebben in een overstap naar Pancratius. De speler had zelf na al die jaren eveneens het gevoel dat hij toe was aan de volgende stap in zijn loopbaan en besloot om met de vereniging in gesprek te gaan. Hij liet de beslissing echter niet over een nacht ijs gaan, maar besloot goed na te denken over het aanbod.

“Negen jaar bij een club zitten is uiteindelijk niet niets”, zo benadrukt Van Empelen, die zich goed voelde in Amsterdam. “In al die jaren ben ik een echte clubjongen geworden en de vereniging heeft veel voor mij gedaan. Ik heb veel mensen leren kennen en vond iedereen binnen de club warmhartig. Ze steunden me door dik en dun. Het is daarom niet zomaar een besluit om die periode achter je te laten. Dat realiseerde ik me goed.”

Na een gesprek met Hijzelendoorn deed hij daarom een verzoek om bij Pancratius mee te trainen om de spelersgroep te leren kennen. “Ik kende al verschillende jongens uit de selectie, dus dat was zeker fijn. De andere spelers bevielen me eveneens goed. Desondanks heb ik nog even een periode genomen om het te evalueren, maar alles bij elkaar leek het me de juiste beslissing om naar Pancratius te vertrekken.”

Markant genoeg reisde Van Empelen afgelopen zaterdag naar zijn nieuwe club af om het met Buitenveldert tegen Pancratius op te nemen. Zélf deed hij vanwege een blessure niet mee. “Ik ken Pancratius al aardig en heb het daar altijd goed naar mijn zin. Ik vond het belangrijk om niet alleen voor het voetbal te kiezen, maar ook voor de club zelf.”

Met Hijzelendoorn sprak hij al uitgebreid over de rol die hij moet vertolken. “De trainer vindt het belangrijk om een sterke selectie te hebben, waarbij ik zal moeten vechten voor mijn plaats. Ik kom terecht in een spelersgroep met goede voetballers, dus ik zal hard moeten werken. Maar dat hoort uiteindelijk bij een club als Pancratius. Hopelijk kan ik zoveel mogelijk spelen en een leuk jaar hebben met de club.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Frank van Paridon

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)