Home / Algemeen / Pancratius verliest gezapig potje in Soest

Pancratius verliest gezapig potje in Soest

Een wat gewijzigd Pancratius is met lege handen teruggekeerd uit Soest. De ploeg van Danny Hijzelendoorn verloor met 2-1 en zakte daardoor naar de achtste plek in de zondag tweede klasse B.

Dat er niets meer op het spel stond voor Pancratius en SO Soest was overduidelijk te zien. “Het was een hele saaie wedstrijd, zonder beleving van beide kanten en duels die iets minder fel dan normaal werden aangegaan”, blikte Hijzelendoorn terug. In een gelijk opgaand duel leek Pancratius als eerste aanspraak te maken op een openingstreffer. Shaquille Rellun trof de paal en een goal van Kai Abels werd afgekeurd. Laatstgenoemde was één van de twee A-junioren (Mike Brockman de ander, red.) die de kans kreeg zichzelf te bewijzen. “We speelden in een iets andere samenstelling, ook omdat er een paar met het tweede meegingen. Die spelen nog wel ergens voor.”

In de tweede helft gebeurde er nog minder dan voor de rust. Toch vielen er nu wel doelpunten. Niels van der Plaats en Mitchell Zwart hielpen SO Soest zelfs aan een 2-0 voorsprong. “Die goals vielen allebei uit het niets. Ik keek echt om me heen en vroeg me af wat er nou gebeurde, omdat de bal opeens in het net lag”, vervolgde Hijzelendoorn. Uiteindelijk deed Teddy Mijnals (volgend seizoen AMVJ, red.) zes minuten voor tijd iets terug namens de Badhoevedorpers. Een nederlaag kon niet meer worden voorkomen.

Pancratius is door het verlies naar de achtste plek gezakt en heeft in de laatste twee competitieduels (FC Abcoude-uit en SDZ-thuis) alleen nog de sportieve eer om voor te spelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto: SO Soest

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)