Home / slideshow / Pancratius verslaat Blauw-Wit Beursbengels

Pancratius verslaat Blauw-Wit Beursbengels

Zaterdagmiddag nam Blauw-Wit Beursbengels het op tegen Pancratius. De resultaten van de Beursbengels gaan dit seizoen tot nu toe alle kanten op. Zo werd vorige week in Amstelveen verloren met 0-2 en werd in de beker plots eersteklas DSOV met 1-3 verslagen. Zaterdagmiddag werd het in Badhoevedorp 4-2.

Het begon nog goed voor de bezoekers. Al heel snel werd namelijk de 0-1 op het bord gezet. Saifeddine el Abid werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Jerghinio Sahadewsing. Pancratius was licht aangeslagen, maar kwam al heel vlot (in de 12de minuut) op gelijke hoogte. Dat was volledig op het conto van de sluwe Danny van Ingen te schrijven. Een metertje over de middenlijn zag hij doelman Khalid Khalifa van de bezoekers een paar meter voor zijn doel staan, waarna zijn uithaal over de graaiende en grabbelende handen van Khalifa in het doel verdween. De wedstrijd was gedurende het vervolg van de eerste helft een beetje in evenwicht. Toch wisten de Blauw Witte Bengels de stand naar 1-2 te tillen. Hicham Aklalouch werd in het strafschopgebied bereikt door Damien Menzo. Aklalouch wist zijn zaalvoetbal kwaliteiten vervolgens prachtig ten uitvoer te brengen. Namelijk een slimme sleep, om vervolgens met andere voet keeper Roy Schut van de thuisploeg kansloos te laten.

Al heel snel in de tweede helft stond de 2-2 op het bord. Een corner kon niet goed worden weggewerkt, waarna niet voldoende druk op de bal Mitchell Vorstman de gelegenheid gaf om de bal, door een woud van benen, binnen te schieten. De gelijkmaker kwam het spel van de bezoekers niet ten goede, want het veldspel werd met de minuut slordiger. Dat nam niet weg dat er nog wel wat kansjes werden gecreëerd, maar door gebrek van overtuiging leidden alle goede bedoelingen tot niets. In tegendeel. Een kwartier voor tijd wist Van Ingen wederom zijn klasse te etaleren. Een toegekende vrije trap, op 25 meter van het doel, sloeg als een granaat achter Khalifa tegen de touwen. De 3-2 was een enorme klap voor de Bengels. Het zou nog erger worden. Vlak voor tijd werd een te korte terugspeelbal onderschept door een aanvaller van Pancratius. Doelman Khalifa kon in eerste instantie nog redden, maar de rebound was wel raak: 4-2.

Volgende week ontvangen de Blauw-Witte Beursbengels Geuden/Middenmeer, dat tot nu toe puntloos onderaan staat. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Bron: Luc van Bolderick

Send this to a friend