Pancratius verslaat Bloemendaal eenvoudig in de beker

De zondagselectie van Pancratius heeft een afgetekende 1-4 overwinning geboekt op Bloemendaal. De Badhoevedorpers stonden met de rust met 0-2 voor, zagen Bloemendaal vroeg in de tweede helft op 1-2 komen, maar liepen al snel uit naar een ruime overwinning.

Al vroeg in de wedstrijd had Pancratius de controle over het duel. De bezoekers kwamen nauwelijks in de problemen, terwijl het aan de andere kant uitstekende kansen creëerde. Pancratius kwam dan ook op een voorsprong door een doelpunt van Diede Mentink. Na een fraaie combinatie tussen Ralf Fenne en Mike Ruijter, zag de laatste zijn teamgenoot Mentink vrijstaan. Ruijter gaf de bal opzij, waarna Mentink deze eenvoudig langs de keeper van Bloemendaal werkte. Pancratius maakte voor rust eveneens de 0-2. Gianni Oosterhoff dribbelde richting het centrum en schoot vervolgens knap raak.

De scherpte die Pancratius in de eerste helft had, ontbrak aan het begin van de tweede helft. Daardoor was Bloemendaal in staat om de belangrijke aansluitingstreffer te maken: 1-2. De spanning bleef echter niet lang aanhouden, want binnen een mum van tijd verruimde Pancratius alweer de voorsprong tot 1-3. Deze keer scoorde Ruijter zélf door een afgeslagen corner op zijn slof te nemen. Vlak daarna liet Dave Hertog, topscorer bij Het Amsterdamsche Voetbal van afgelopen seizoen, ook nog eens zijn kwaliteiten zien. De centrumspits schoot van 35 meter afstand over de keeper van Bloemendaal en zette zo de eindstand op 1-4.

Hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn was na afloop trots op zijn team. “We zijn in staat geweest om een uitstekende wedstrijd op de mat te leggen. Aankomende zaterdag spelen we weer een bekerduel tegen eersteklasser De Bilt”, stelde de hoofdcoach. Hijzelendoorn is in dit stadium van de voorbereiding vooral nog bezig om aspecten uit te proberen. “In de voorbereiding is het sowieso fijn voor een coach om zaken uit te proberen en te zien hoe dat gaat. Daarom kijk ik weer uit naar volgende week.”

Tekst: Jordi Smit