Pancratius verslaat RODA ’23 in gelijk opgaande wedstrijd

Pancratius heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt. De club kwam op bezoek bij RODA ’23 op een achterstand, maar sloot het duel af met een 1-2 winst.

De Badhoevedorpers beleefden afgelopen seizoen een sterk jaar, doordat het bovenin meedraaide en nog volop kans maakte op promotie naar de eerste klasse. Dit voetbaljaar moest Pancratius echter weer vanaf nul beginnen. RODA ’23 en Pancratius maakten er een open wedstrijd van die voor de neutrale toeschouwer leuk was om naar te kijken. De thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen via een strafschop van Amir Riffi op voorsprong. Pancratius bleef echter voetballen en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door een goal van Ralf Fenne.

Ook in de tweede helft maakten Pancratius er een fraai stukje voetbal van. Het goede spel van beide ploegen resulteerde echter niet direct in een hoop kansen aan beide kanten. Daarom was het voor zowel RODA ’23 als Pancratius te hopen dat de bal een keer goed zou vallen in het strafschopgebied van de tegenstander. Dat gebeurde voor Pancratius. Mike Ruijter was uiteindelijk de man die voor de keeper van RODA ’23 niet faalde en zo de 1-2 overwinning tegen de touwen aan jaagde.

Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn was na afloop zeer realistisch over het spel van beide ploegen. “Wij speelden een goede wedstrijd, maar dat deed RODA ’23 ook. Daarom was een gelijkspel wellicht meer verdiend geweest, maar des te lekkerder is het voor ons dat we de drie punten mee naar huis nemen. Bovendien ben ik blij dat we vandaag hebben laten zien niet alleen voetballend te kunnen winnen, maar dat we ook in staat zijn om voor elkaar te strijden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto door Koos van der Leest. Bekijk hier zijn andere foto’s van de wedstrijd.