Home / slideshow / Pancratius verspeelt punten tegen middenmoter

Pancratius verspeelt punten tegen middenmoter

Pancratius heeft zondagmiddag dure punten gemorst. De Badhoevedorpers speelden in een uitwedstrijd met 2-2 gelijk tegen Theole.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Klasse Zondag B

Doodspelmoment

Het elftal van trainer Danny Hijzelendoorn had te maken met een slecht grasveld, wat de kwaliteit van het spel bij beide ploegen niet bepaald ten goede kwam. Desondanks speelde Pancratius een uitstekende eerste helft. ‘We hebben eigenlijk uitsluitend op de helft van Theole gevoetbald en kregen in de openingsfase een aantal kansjes’, vertelt Hijzelendoorn. Die gingen er niet in. Aan de andere kant was het echter wél raak. Een doodspelmoment van Theole deed Pancratius de das om. Nadat de bezoekers drie keer achter elkaar een duel verloren, kwam de bal in het midden van het strafschopgebied te liggen. Precies goed voor de thuisploeg die dankbaar de openingstreffer binnenschoot.

Kantelende wedstrijd

Pancratius liet zich door de treffer niet uit de wedstrijd spelen. Door een terecht gegeven penalty kwam het elftal zelfs op gelijke hoogte. ‘We waren veel rond de zestien in balbezit, dus dan weet je dat er iets kan gaan gebeuren. In de rust hebben we dan ook de puntjes op de ‘i’ gezet.’ Dat resulteerde vlak na rust in een 1-2 voorsprong. ‘Dat was een moment dat ik dacht: het wordt voor hen nu wel heel lastig. We hadden de wedstrijd eigenlijk volledig onder controle.’ Een slechte fase vanuit Pancratius liet de wedstrijd echter wederom kantelen. Het elftal ging steeds verder achteruitlopen en wist dan ook niet langer druk op de tegenstander te houden, waardoor de 2-2 viel.

Het was hét moment dat Pancratius weer beter in de wedstrijd kwam. ‘De laatste tien minuten hebben we behoorlijk opportunistisch gespeeld. Theole kwam er daarom niet meer uit en wij wisten steeds meer druk te zetten. We scoorden de laatste tien minuten nog een goal die de scheidsrechter helaas afkeurde wegens buitenspel.’ Uiteindelijk kreeg Theole ook nog een kans de wedstrijd te winnen, maar dat bleef uit. Daardoor bleef de eindstand steken op 2-2.

Onnodig gelijkspel

Hijzelendoorn was na afloop duidelijk wat hij van het duel vond. ‘Het was een wisselende wedstrijd vanuit onze kant. Dat is iets waarmee ik aankomende week aan de slag ga.’ De trainer vindt het gelijkspel wat onnodig. ‘We waren groter en fysieker dan zij, dus dan kan je sowieso nooit zo’n doodspelmoment tegen krijgen. Dat heeft met een stukje scherpte en oplettendheid te maken. De afspraken moeten in het vervolg dan ook beter worden nagekomen’, aldus Hijzelendoorn. Ondanks het gelijkspel blijft Pancratius koploper in zijn poule.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend