Pancratius voor rust al klaar met DWS

Pancratius heeft zich in de zondag tweede klasse B goed hersteld van de 3-1 nederlaag vorige week bij SDZ. De ploeg van Danny Hijzelendoorn won tegen DWS met diezelfde cijfers. In de eerste helft werd de basis al gelegd voor de 3-1 overwinning.

‘Een goede eerste helft betekent niet dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld’, zei Hijzelendoorn tijdens de rust tegen zijn spelers. Wel was hij tevreden over wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien. “We hebben heel goed gespeeld, waren continu op hun helft aan het voetballen. DWS is slechts twee keer gevaarlijk geweest uit dode spelmomenten. Dat kan je achteraf speldenprikjes noemen.”

Halverwege de eerste helft opende Chester Stewart met een afstandsschot de score. Drie minuten later maakte Gianni Oosterhoff, die na zijn goede invalbeurt vorige week tegen SDZ de voorkeur kreeg boven Teddy Mijnals, er 2-0 van. Nog voor de rust werd het door een benutte strafschop van Ralf Fenne zelfs 3-0. Op dat moment was de wedstrijd ook al lang en breed gespeeld.

Na een uur spelen deden de bezoekers via Anass Benhammouch iets terug. Hij knalde een vrije trap binnen: 3-1. “Natuurlijk zit je op dat moment even iets minder lekker, maar dat bleek nergens voor nodig”, blikte Hijzelendoorn terug. “Daarna stapten we een beetje van onze manier van spelen af. Ik denk dat, wanneer wij 4-1 hadden gemaakt, het een grotere overwinning had kunnen worden.”

Met acht punten uit de eerste vijf wedstrijden blijven de Badhoevedorpers in de middenmoot staan. Datzelfde geldt voor DWS, dat twee punten minder heeft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.