Pancratius wint in De Kwakel

Na de 1-3 uitoverwinning van KDO tegen Aalsmeer, speelde de ploeg uit De Kwakel afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Pancratius. De ploeg uit Badhoevedorp had alle drie de bekerwedstrijden gewonnen. In elke wedstrijd scoorde de ploeg viermaal.

In de eerste helft was Pancratius heer en meester in De Kwakel. Na veertig seconden belandde een schot van de gasten uit Badhoevedorp al op de Kwakelse paal. Zeven minuten later kwam KDO opnieuw met de schrik vrij, toen wederom een inzet van Pancratius op de paal uiteenspatte. Het creatieve middenveld en de behendige buitenspelers van Pancratius waren veelvuldig een plaag voor KDO. Na een half uur spelen kwam Pancratius dan ook, na een zeer fraaie aanval, op een 0-1 voorsprong. Het doelpunt werd gescoord door Bobby Bosma. In de 40e minuut voorkwam kMax Wessels een tweede tegentreffer, door met een sliding een gevaarlijke aanval van Pancratius onschadelijk te maken op de achterlijn. Met een stand van 0-1 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust deed KDO een aanvallende wissel, aangezien de ploeg uit een ander vaatje wilde tappen in de tweede helft. In de 53e minuut ontving een speler van Pancratius een gele kaart na een harde overtreding. Uit de daaropvolgende vrije trap vanaf de rechterkant van Jim Klijn ontstond er paniek achterin bij de bezoekers. Eerst kopte Wessels de bal tegen de doelman aan, maar in de rebound kon hij de 1-1 binnenschieten. Na deze gelijkmaker ontspon er zich een gelijk opgaande en open wedstrijd. Vanuit de omschakeling weet Pancratius de 1-2 te scoren. Eerst omspeelt Ralf Fenne twee verdedigers van KDO, waarna hij de bal achter de keeper van KDO schiet.

Aankomende zondag krijgt KDO een tweede kans om zijn eerste punten van het seizoen te bemachtigen, men neemt het in Tiel op tegen Theole. Terwijl Pancratius het thuis opneemt tegen DWS. Klik hier om het standen van tweede klasse B te zien.

Verslag: Paul Hogerwerf