Home / Homepage / Pancratius wint ook van Zeeburgia

Pancratius wint ook van Zeeburgia

Na 3 duels heeft Pancratius nog altijd de volle score. Op bezoek bij Zeeburgia werd zondag vrij eenvoudig gewonnen: 0-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

Pancratius was vanaf het begin gevaarlijk en kreeg in de openingsfase corner na corner, maar kon daaruit niet echt gevaarlijk worden. Toch stond de ploeg uit Badhoevedorp al binnen het kwartier op voorsprong. Een bal vanaf rechts werd door Tom van Egmond afgemaakt. Een paar minuten later had Dave Hertog de score al kunnen verdubbelen, maar Amos Wesseh kon de bal nog net uit het doel tikken. Zeeburgia kon geen potten breken, al had Rik Ardaseer een goede mogelijkheid om 1-1 te maken. Een voorzet van Guininhio Wong Fat vanaf rechts werd losgelaten door Pancratius-goalie Stijn Morsch. De bal kwam voor de voeten van Ardaseer terecht, die van dichtbij hoog over schoot.

Aan de andere kant hield Wesseh zijn ploeg met knappe reddingen op de been. De jonge doelman liet zien dat hij niet bang is om van zijn lijn te komen. Zo wist hij Hertog te snel af te zijn en met de voet redding te brengen op een poging van Tom van Egmond. Zeeburgia mocht dus bleven hopen op een resultaat.

Foto: Hans van Dijk

Na rust begon het stevig te regenen en te waaien, wat het spel niet ten goede kwam. Wesseh hield zijn ploeg meerdere malen overeind, maar moest rond minuut zeventig toch de 0-2 incasseren. Hij redde eerst weer met de voet, maar de rebound in het lege doel was aan Bobby Bosma wel besteed. Zeeburgia gaf niet op en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Veel meer dan een paar speldenprikjes uitdelen luke echter niet. Het kwam niet verder dan een rollertje van Queentino Zinhagel en een gekraakt schot van Wong Fat.

Zeebrugia is daardoor nog puntloos en gaat volgende week op bezoek bij het ook nog puntloze KDO. Pancratius ontvangt volgend weekend Hooglanderveen.

 

Send this to a friend