Home / Algemeen / Pancratius (zaterdag) overleeft tegen gedegradeerd Blauw-Wit Beursbengels

Pancratius (zaterdag) overleeft tegen gedegradeerd Blauw-Wit Beursbengels

Een jaar geleden speelde Blauw-Wit Beursbengels nog nacompetitie voor promotie, nu zijn de Amsterdammers via de play-offs gedegradeerd uit de zaterdag tweede klasse. De ploeg van Luciano Tuur, Enzo Maria en Giovanni Zebeda kon een achterstand niet wegpoetsen tegen het tiental van Pancratius: 2-1.

Het was een kwestie van geluk waar het Blauw-Wit Beursbengels aan ontbrak, vond Tuur. De openingsgoal in de tiende minuut was daar het voorbeeld van. Een voorzet van Noud Bruchner werd gedragen door de wind en leek een prooi voor doelman Youssef el Abdallaoui. Daar dacht Chet Bakker anders over. Hij besloot te springen, kreeg zijn hoofd tegen de bal en kopte raak: 1-0. “Dat geluk hadden zij wel, en wij niet”, zei Tuur. Zijn collega aan de andere kant, Patrick van Leeuwen, vond het juist kwaliteit. “Dat is de kracht van Chet. Hij geloof in elke bal.”

Geluk of niet, het was wel een ideaal scenario voor Pancratius. Van Leeuwen was zich ervan bewust dat Blauw-Wit Beursbengels individueel veel meer kwaliteit heeft, “alleen zijn wij als team niet te kloppen.” Gesteund door de voorsprong konden de Badhoevedorpers overleven. Ondertussen probeerden de bezoekers, zonder de geblesseerd uitgevallen Erwin Smajic, de druk op te voeren. Zo schoot Tommy Janssen recht op de vuisten van doelman Roy Schut en trof Jerghinio Sahadewsing het aluminium.

In de tweede helft kreeg Pancratius het een stuk moeilijker, vooral omdat het veertig minuten lang met een man minder speelde nadat Mike van Haarlem noodgedwongen aan de noodrem trok en dit moest bekopen met een rode kaart. Dat was voor Blauw-Wit Beursbengels het signaal om de duimschroeven verder aan te draaien. “Maar tegen zo’n ploeg kan het vaak negatief zijn voor je eigen spel, omdat je weet dat zij het nog meer dichtgooien”, zag Tuur.

Een gelijkmaker bleef uit. Sterker nog, een kwartier voor tijd knalde Pancratius-aanvoerder Bas ter Haak de 2-0 binnen. Hierdoor móesten de bezoekers extra aanzetten om degradatie te voorkomen. Het antwoord volgde snel: invaller Rainer Sion tekende voor de aansluitingstreffer. Toch lukte het ze niet om langszij te komen, mede door puik keeperswerk van Schut en wat hulp van zijn verdediging die een inzet van Nassim Zohair van de doellijn haalde. Tuur: “We waren net niet meedogenloos of scherp genoeg.”

Vlak na het laatste fluitsignaal klonk bij de moegestreden, maar opgetogen Badhoevedorpers het nummer Jij moet nu goed zo met me doorgaan. “Het is iets standaards geworden, na elke overwinning. Een bepaalde feestvreugde die de groep met zich meebrengt”, verduidelijkt Van Leeuwen. Als dat nummer volgende week ook klinkt na de finalewedstrijd tegen Purmersteijn, betekent het dat Pancratius zich tweedeklasser mag noemen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Send this to a friend