Pancratius zaterdag te sterk voor Amstelveen

Zaterdag stond voor Amstelveen Heemraad een bezoek aan Badhoevedorp op het programma. Pancratius was het seizoen begonnen met een nederlaag, Amstelveen met een gelijkspel. Het was de thuisploeg die de eerste driepunter haalde: 2-1.

Voor rust zette Gerben Bolten Pancratius op een snelle 1-0 voorsprong, waarna Boaz Blommestein zijn eigen doelman verschalkte met een terugspeelbal.  Na rust wist Floris de Jong de bal achter Giovanni Santangelo te frommelen en de 2-1 op het scorebord te zetten. Met veel inzet trok de ploeg van Hittjo Schipper de overwinning over de streep.

Amstelveen begon goed aan de wedstrijd en kon na vier minuten de voorsprong nemen. Ibrahim Uwamahoro haalde knap de achterlijn en zijn voorzet bracht Ozaires Deets alleen voor de keeper. Deets kopte over. Pancratius maakte snelheid en de goal viel nog in dezelfde minuut aan de andere kant. Gerben Bolten werd de diepte ingestuurd en hij bleef rustig en schoot beheerd de 1-0 binnen. Amstelveen ging op zoek naar de gelijkmaker en kort achter elkaar was het Ibrahim Uwamahoro die op de paal schoot en Jordy Coenraad zijn inzet net naast zag gaan. Toch kwam de gelijkmaker er snel, maar niet via een speler van Amstelveen. Boaz Blommestein dacht rustig terug te spelen op Brian Beijers, maar die was niet op de plek waar Blommestein dacht dat hij was. Tot zijn schrik zag hij de bal zo de goal in rollen. 1-1. Halverwege de 1e helft was Blommestein paraat op een inzet van Pim Rive. Stijlvol tikte hij de bal uit de kruising. De rest van de eerste helft kenmerkte zich met wat kansen aan beide kanten , maar geen goals. 1-1 bij rust.

Na ruim tien minuten in de tweede helft kwam Pancratius weer op voorsprong. Giovani Santangelo dacht een bal goed te verwerken, maar uit het niets was daar Floris de Jong die de bal in de goal wist te prikken. Appèl voor hands werd genegeerd door de scheids en Amstelveen stond op achterstand. Daarna wist Pancratius met veel inzet en passie de overwinning binnen te slepen. Amstelveen was de tweede helft niet bij machte het speelbeeld om te draaien, zeker ook omdat de spelers van Pancratius voor elke duel gingen en daar had Amstelveen geen adequaat antwoord op. De vreugde was groot bij Pancratius toen de scheidsrechter voor het laatst floot.

Amstelveen krijgt volgende week zaterdag het goed gestarte AH’78 op bezoek, dat samen met Buitenboys bovenaan staat met 6 uit 2. Pancratius gaat op bezoek bij De Meer, dat zijn eerste twee wedstrijden verloor.