Pancratius zet vroege achterstand om in ruime overwinning

De zaterdagselectie van Pancratius heeft in de derde klasse weer een overwinning geboekt. Deze keer was het met 5-1 te sterk tegen AH ’78.

De Badhoevedorpers hadden na de 3-0 nederlaag tegen Kadoelen van afgelopen week iets recht te zetten. De ploeg van Hittjo Schipper begon echter teleurstellend aan de wedstrijd, want binnen tien minuten stond Pancratius al op achterstand. Na balverlies op de helft van de tegenstander stond de organisatie volledig verkeerd, waardoor Jarmo Matitahatiwen de 0-1 kon maken. Nog voor rust lukte het de thuisploeg echter om de stand volledig om te draaien. Waar Gerben Bolten voor de gelijkmaker zorgde, bracht Floris de Jong zijn ploeg op voorsprong.

AH ’78 besloot in de tweede helft wat veranderingen in het elftal door te voeren, waardoor Pancratius het wat lastiger kreeg. Desondanks bleef de gastheer goed overeind en kreeg de club het voor elkaar dat de bezoekers nauwelijks in hun spel kwamen. Ruim een kwartier voor tijd bracht Schippers een aantal verse krachten in de ploeg, wat goed werkte. De Jong zorgde voor de 3-1, waarna de goed invallende Danny van Ingen voor de vierde treffer zorgde. Boaz Blommestein zette de eindstand op het scorebord: 5-1.

Schipper was na de wedstrijd dan ook opgelucht. “We hebben onszelf vandaag uitstekend hersteld na de nederlaag van vorige week”, stelde hij. “Bovendien maakte de wedstrijd tegen AH ’78 duidelijk dat we blij mogen zijn met de brede bank. De wisselspelers maakten namelijk gedeeltelijk het verschil.”