Pancratius ziet overwinning bij SCH’44 vlak voor tijd in rook opgaan

Zondag tweedeklasser Pancratius is met lege handen teruggekeerd uit Harmelen. De ploeg van Danny Hijzelendoorn leek SCH’44 te verslaan, maar zag de thuisploeg in blessuretijd een 1-2 tussenstand ombuigen in een 3-2 overwinning.

Met een “super, super zuur” gevoel droop Pancratius af. “Dit hebben we zo niet verdiend. We hebben zeventig minuten lang een goede wedstrijd gespeeld en hadden het volledig onder controle”, vond Hijzelendoorn. “Het enige wat we ons kwalijk kunnen nemen is dat we te ver achteruit zijn gaan lopen en te weinig voetballen. SCH’44 heeft ook een goede ploeg, ze blijven ervoor gaan. Maar wij hebben veel te weinig gekregen.”

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het balbezit was gelijk, al kreeg Pancratius wel de iets betere kansen. Dit resulteerde ook in een openingstreffer van Thom Leenen. Na de verdubbelden de Badhoevedorpers de voorsprong. Bas Pel gleed van dichtbij een voorzet van Bobby Bosma binnen.

Met een 0-2 stand op het scorebord en nog een klein halfuur te gaan, leek de buit binnen. Toch deed SCH’44 al snel iets terug. Uit een vrije trap kopte Raoul Pengel raak: 1-2. Vanaf dat moment voerde de thuisploeg de druk op. In de blessuretijd werd de stand via Mats Bosma gelijkgetrokken.

Vlak daarna kreeg Bas Pel een “kneitergrote” kans om de Badhoevedorpers alsnog de drie punten te bezorgen. Zijn kopbal vanaf een meter voor het doel eindigde tegen de onderkant van de lat. In plaats van 2-3 werd het nog 3-2. Bij een scrimmage voor het doel leek Ivo Roest het laatste zetje te geven. “Ik kon het niet eens goed zien, die bal rolde tergend langzaam binnen”, aldus Hijzelendoorn. Pancratius kreeg nog één kans, een corner, met 22 man in de zestien waarbij de lat opnieuw in de weg lag.

Door de late nederlaag lijkt het seizoen van Pancratius klaar te zijn. De middenmoter speelt ook geen rol meer van betekenis in de zondag tweede klasse B. “Maar we zijn sportmensen en hebben nog genoeg om voor te spelen”, verzekert Hijzelendoorn. Zo is zijn ploeg gebrand op revanche na de blamage eerder dit seizoen tegen Kampong, de aankomende tegenstander.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk